Magic News

Edy Chereji - “În fiecare an e o vară magică la Cluj, la UNTOLD”

Edy Chereji, creatorul Untold Festival, cel mai mare festival de muzică din România, a fost invitat în această dimineaţă în matinalul Magic Start, unde a vorbit despre invitaţii din 2020.

“În fiecare an e o vară magică la Cluj, la UNTOLD, pentru că suntem capitala nopţii şi a magiei”, a declarat Chereji.

Întrebat dacă vine Coldplay, aşa cum se zvoneşte, Edy Chereji a făcut câteva precizări. “Subiectul a fost foarte apetisant. Când avem lucruri foarte importante de anunţat, sa o facem aşa cum trebuie, că nu e un zvon. Când vom avea orice fel de informaţie, toţi oamenii vor înţelege clar că acea trupa ajunge la festival”.

Coldplay se află în fiecare an pe wishlist, aşa cum se află şi U2 sau Billie Ellish. “Nu e iubitor al muzicii care să nu îşi doreasca să vadă trupa Coldplay în România”, a spus Chereji. “Su siguranţă se va întâmpla la un moment dat”.

Trupa se află însă acum în pauză până când artiştii vor găsi soluţii să îşi facă concertele sustenabile.

Anul acesta, la UNTOLD vor veni în mod sigur Iggy Azalea, Pussycat Dolls, trupă care s-a reunit anul trecut şi The Script. Lor li se vor alătura unii dintre cei mai faimoşi Dji, Dimitri Vegas şi Like Mike, David Guetta sau Matin Garrix.

Edy Chereji a vorbit şi despre campaniile pe care UNTOLD, unul dintre cele mai mari festivaluri din lume, le desfăşoară. UNTOLD se apropie acum de 100.000 de participanţi pe zi, în Europa doar Sziged Festival reuşeşte să depăşească UNTOLD-ul.  

Campania Blood Network este cea mai longevivă din România, anul acesta va începe în luna aprilie, iar oamenii vor putea dona sânge timp de 2 luni şi jumătate la centrele de transfuzie, dar şi la caravana mobilă prezentă acum în 12 oraşe. Oraşele mai mici au şansa să cheme caravana, dacă comunitatea se va mobiliza în acest sens.

De asemenea, tinerii care vor lua media 10 la BAC vor avea posibilitatea să participe gratuit la concertele din cadrul UNTOLD. “E datoria noastră să fim un catalizator pentru tineri”, a spus Edy Chereji.