Thrive

Psihoterapeutul Andra Iliaş - “Toată lumea are la un moment dat nevoie de o formă de psihoterapie”

Psihoterapeutul Andra Iliaş a fost invitată în această dimineaţă în matinalul Magic Start. Am vorbit despre terapia prin hipnoză şi modul în care putem scăpa de dependenţe.

Andra Iliaş rezolvă prin hipnoză tot felul de suferinţe, fricile. Hipnoza este “o tehnică folosită pentru a ajunge într-o stare de transă ca să ne ajute să rezolvăm diferitele probleme cu care ne confruntăm.”

Nu este vorba de un somn, este cu totul altă stare, poate fi similară uneori cu somnul.

“Toată lumea are la un moment dat nevoie de o formă de psihoterapie”, a declarat Andra în matinalul Magic Start. Când mergi la terapeut nu înseamnă că eşti bolnav, că ai o depresie cronică, ci pur şi simplu ai nevoie de susţinere la un moment dat în viaţa ta.

Orice fel de traumă trebuie acceptată, “să o laşi să se exprime”, spune Andra Iliaş. Acceptarea traumei, doliul este un prim pas. Orice susţinere psihoterapeutică este de mare ajutor, iar hipnoza poate ameliora această stare.

Hipnoza se întâmplă în mai multe etape, subiectul este expus într-o formă imaginară la fobia pe care o are. După ce se descurcă foarte bine, se merge mai departe, în realitate.

Însă nu terapeutul rezolvă problemele, el este doar un ghid care te conduce pe acest drum.

Psihoterapeutul a vorbit, de asemenea, despre dependenţe şi modul în care le putem controla. Dependenţele sunt un aspect foarte complex al personalităţii noastre. Există persoane care au tendinţe din naştere şi imediat ce renunţă la o dependenţă o înlocuiesc cu o alta.

De fiecare dată este însă nevoie să avem în jurul nostru o reţea de sprijin, iar psihoterapeutul face parte din această reţea.