Thrive

Psihoterapeutul Roxana Grigorean - “E important să fim foarte responabili”

Psihoterapeutul Roxana Grigorean a fost invitată în această dimineaţă la Magic FM, unde a vorbit despre frică şi felul în care o putem controla.

Împreuna cu Roxana am făcut puţină terapie antipanică după ce românii au luat cu asalt magazinele pentru a-şi face provizii în eventualitatea în care va fi confrmată si în România prezenţa coronavirusului.

“E foarte important să conştientizăm care este situaţia, dacă e ceva ce stă în puterea noastră. În cazul de faţă, totul a luat o foarte mare amploare într-un md nejustificat având în vedere că nu există cazuri raportate pe plan local”, a spus Roxana Grigorean, care susţine că este “firesc să ne sperie necunoscutul”.

Psihologul a declarat că este important să nu dăm crezare ştirilor citite pe internet din surse neverificate şi să ne selectăm corect sursele de informaţie. “Creierul nostru intră în nişte zone de supravieţuire: luptă, fugi sau îngheaţă!” Soluţia este să revenim în zona de rational şi să estimăm care este pericolul.

“Nu cred că ajută pe nimeni faptul că reacţionăm aşa. Ce putem face e sa revenim în instanţa noastră raţională. Să ne luăm măsurile de precauţie, dar într-un mod rational”.

În asemenea situaţii este vorba despre responsabilitatea individuală şi colectivă. “E important să fim foarte responabili”.