Magic News

Kirk Douglas, legendă a cinematografiei americane, a murit la 103 ani

Actorul american Kirk Douglas, celebru pentru rolurile sale din filmele “Spartacus”, sau “Van Gogh” a murit la vârsta de 103 ani, a anunţat Michael Douglas, fiul lui.

“Cu o imensă tristeţe, fraţii mei şi cu mine vă anunţăm că Kirk Douglas a murit astăzi la vârsta de 103 ani”, a scris actorul pe Facebook.

“În ochii lumii a fost o legendă, un actor din epoca de aur a cinematografiei, care a trăit mult, un umanist ale cărui angajamente în justiţie şi cauzele în care credea au stabilit o normă la care aspirăm cu toţii.” Michael s-a declarat mândru că a avut un astfel de tată a cărui moştenire cinematografică va dăinui peste ani.

“Permiteţi-mi să închei cu cuvintele pe care i le-am spus la ultima aniversare şi care vor rămâne întotdeauna adevărate: <Tată, te iubesc atât de mult şi sunt atât de fericit să fiu fiul tău>”, a afirmat Michael Douglas în finalul mesajului său.

Pe parcursul unei cariere de 7 decenii, Kirk Douglas a jucat în 90 de lungmetraje regizate de unii dintre cei mai mari regizori, Stanley Kubrick, Billy Wilder, Howard Hawks, Vincente Minnelli, Joseph L Mankiewicz şi Elia Kazan.

Născut pe 9 decembrie la Amsterdam, New York, Kirk Douglas, pe numele său adevărat Issur Danielovich a fost singurul băiat al unei familii de emigranţi ruşi cu 7 copii.

Campion universitar la lupte greco-romane, absolvent al Academiei de Artă Dramatică Americană, Kirk Douglas a fost un icon al cinematografiei. Actorul a câştigat un Oscar onorific în 1996, două Globuri de Aur, un premiu pentru întreaga carieră oferit de American Film Institute şi un Urs de Aur la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin.