Magic News

Prinţul Harry şi Meghan Markle se distanţează de Casa regală britanică. Mesajul Ducilor de Sussex şi reacţia Reginei

După un an 2019 destul de tensionat pentru casa regală britanică, 2020 începe în aceeaşi notă o dată cu anunţul Prinţului Harry şi al lui Meghan Markle despre distanţarea lor de monarhie.

Întorşi dintr-o vacanţă de 6 săptămâni în Canada, Ducii de Sussex au luat, se pare, pe toată lumea prin surprindere, dezvăluind că renunţă la statutul de “seniori” ai familiei regale britanice.

„După multe luni de reflecţie şi discuţii, am ales să facem o tranziţie anul acesta prin configurarea unui nou rol progresiv în instituţie”, au scris ducele şi ducesa de Sussex pe Instagram.

„Intenţionăm să renunţăm la statutul de membri seniori ai Familiei Regale şi să muncim pentru a deveni independenţi financiar, dar vom continua să o susţinem deplin pe Majestatea sa regina”, şi-au continuat mesajul cei doi.

Harry şi Meghan îşi vor împărţi timpul între Marea Britanie şi America de Nord.

„Acest echilibru geografic ne va permite să ne creştem fiul cu respect faţă de tradiţia regală în care s-a născut, dar va oferi familiei spaţiul pentru a se concentra pe viitorul capitol, inclusiv lansarea noii noastre entităţi caritabile”, au declarat ducii de Sussex.

Familia regală a reacţionat printr-un comunicat: „Discuţiile cu ducele şi ducesa nu sunt decât la început. Înţelegem dorinţa lor de a avea un nou început, dar asta implică discuţii delicate care vor lua timp.”