Magic News

“Thanks for the Dance”, albumul postum Leonard Cohen sau “un rămas bun ca o mână pusă pe umăr”

La 3 ani de la dispariţia legendarului artist Leornard Cohen, a fost lansat albumul postum “Thanks for the Dance”.

Producătorul Adam Cohen, fiul artistului, a făcut posibila această lansare, el oferindu-le fanilor iconicului artist şansa de a asculta noi melodii cu vocea inconfunadbilă a lui Leonard Cohen.

În perioada de doliu, Adam a luat hotărâea de a scoate la lumină vechi înregistrări în care se combină umorul, umanitatea şi meditaţia. Pentru unele cântece nu avea decât înregistrările cu vocea lui Leonard care recita textele. “Trebuie neapărat să termini munca pe care am început-o împreună”, i-a spus cântăreţul, înainte de a muri, fiului său.

Pentru a-şi duce misiunea la bun sfârşit, Adam Cohen a strâns laolaltă mari muzicieni, începând cu chitaristul spaniol Javier Mas, fost colaborator al lui Leonard Cohen. Acestuia i s-au alăturat  Daniel Lanois şi Jennifer Warnes pentru a da viaţă celor nouă cântece minunate.

Albumul se deschide cu “Happens to the Hart”, care reflectă plăcerea lui Leonard Cohen pentru meditaţie şi introspecţie.

“Moving On” este un omagiu adus lui Marianne Ihlen, marea lui iubire, cea care l-a inspirat să compună hit-ul “So Long, Marianne”. Aceasta a murit cu câteva luni înaintea artistului.

“Ultimul lui disc, a fost un <rămas bun>. Dar a fost un <rămas bun> ca o strângere de mână. El privea moartea în ochi. Acest album este, de asemenea, un <rămas bun>, dar este ca o mână pe umăr”, a declarat Adam Cohen.