Magic News

Filmul “Downton Abbey” a avut premiera de gală la Londra şi avanpremiera la Bucureşti

La 9 ani distanţă de la lansarea serialului cu acelaşi nume, filmul “Downton Abbey” în regia lui Michael Engler a ajuns pe marile ecrane şi a avut premiera de gală la Londra, dar şi avanpremiera la Bucureşti.

Pe covorul roşu de la Londra si-au făcut aparitia Maggie Smith (Contesa Grantham), Imelda Staunton (Lady Bagshaw), Allen Leech (Tom Branson), Michelle Dockery (Lady Mary Crawley), Elizabeth McGovern (Cora Crawley), Laura Carmichael (Lady Edith Crawley), Hugh Bonneville (Robert Crawley).

La evenimentul de la Bucureşti a fost prezent şi Andrew Noble, Ambasadorul Marii Britanii în România,  care a declarat potrivit Ştirile Pro TV: “Sunt foarte nerăbdător să îl văd. Am fost fan Downton Abbey dinainte ca Downton Abbey să fi existat. Ei bine, port personajul meu favorit. Văduva contesă al cărei nume este Violet. De aceea am cămaşa violet.”

Acţiunea filmului are loc la finalul anilor 1920 şi spune povestea familiei Crawley şi a servitorilor săi în timpul domniei regelui George al V-lea.

Familia se pregăteşte de vizita regelui George al V-lea şi a reginei Mary, în anul 1927, la un an de la greva generală a muncitorilor britanici, în faţa patronatelor şi a Guvernul conservator al lui Stanley Baldwin.

Serialul “Downton Abbey”, cel mai apreciat serial britanic din ultimii 10 ani, a avut şase sezoane, iar ultimul episod a fost difuzat în 2015. Acţiunea se petrecea pe domeniul fictiv Downtown Abbey, în castelul din ţinutul Yorkshire al contelui şi contesei de Grantham şi urmărea viaţa aristocratică a acestei familii şi cea a servitorilor săi în timpul domniei regelui George al V-lea.

“Downton Abbey” a câştigat numeroase premii Primetime Emmy, Globuri de Aur şi BAFTA, fiind vizionat de aproximativ 120 de milioane de persoane din peste 200 de ţări.

Filmul va rula în cinematografele din România începând de vineri, 13 septembrie.

Foto: Gettyimages.com