Magic News

A murit Peter Lindbergh, unul dintre cei mai mari fotografi. Fotografii iconice cu femei celebre pozate de el

Fotograful german Peter Lindbergh a murit la vârsta de 74 de ani, a anunţat familia sa.

Lindbergh a fost unul dintre cei mai mari fotografi din modă, celebru pentru fotografiile alb-negru făcute unora dintre cele mai frumoase femei din showbiz.

“Considerat un pionier în arta sa, el a ştiut să redefinească fotografia de modă contemporană şi standardele sale de frumuseţe, punând în evidenţă femeile de orice vârstă.”, scrie în comunicatul de presă, care nu dă detalii despre circumstanţele morţii.

Peter Lindbergh a lăsat o moştenire artistică uriaşă după ce a revoluţionat fotografia de modă. “Şi pe soţia lui Petra, pe Astrid, fosta soţie, patru fii: Benjamin, Jérémy, Simon, Joseph şi şapte nepoţi”, după cum se arată în comunicatul de presă.

În 1988 pleca la Los Angeles însoţit de câteva modele penru a le poza alb-negru pe plajă îmbrăcate în cămăşi albe şi machiate minimal.  

Fetele se numeau Christy Turlington, Linda Evangelista, Tatjana Patitz, Cindy Crawford, Stephanie Seymour şi Naomi Campbell, care aveau să inaugureze era supermodelelor.

Peter Lindbergh înţelese că lumea se schimbase, iar femeia trebuia surprinsă în fotografii aşa cum era ea în realitate: liberă, independentă, activă.

Întors la New York cu aceste fotografii, Peter Lindbergh deschidea o nouă epocă în fotografie, arătând că simplu înseamnă chic şi foarte glam.