Magic News

Simona Halep este regina de la Wimbledon. A învins-o pe Serena Wiliams într-un meci magic

Simona Halep a scria istorie pe iarba de la Wimbledon, fiind prima româncă învingătoare în acest turneu de Grand Slam.

Jucătoarea română de tenis în vârstă de 27 de ani şi locul 7 WTA a învins-o în 2 seturi, 6-2, 6-2 pe Serena Williams, 37 de ani, locul 10 WTA, la capătul unui meci perfect. A fost cea mai bună partidă de tenis jucată de Simona Halep în cariera sa, care şi-a trecut în palmares al doilea Grand Slam, dupa Roland Garros-ul câştigat în 2018.

La sfârşitul unui meci care a durat 55 de minute şi care i-a adus marele trofeu, Simona a declarat:

„Nu am jucat niciodată un meci mai bun. A fost cel mai bun din carieră. Îi mulțumesc Serenei. A reușit să mă inspire de fiecare dată. A fost onoare să joc în fața lojei regale. Nu am cuvinte să exprim ceea ce simt acum.

Am avut emoții mari înaintea meciului. Stomacul meu nu a fost deloc în regulă, dar am intrat pe teren și am oferit tot ce am avut. Este ceva special. A fost visul mamei mele. Spunea că vrea să fac ceva în tenis, să câștig finala la Wimbledon. Vreau să îi mulțumesc pentru tot!”

„Nu știam că îmi va apărea numele în loja regală! Este o onoare pentru mine.

Le mulțumesc părinților. Nu m-aș fi putut afla aici fără ei. E firesc, fără ei nu mă nășteam. Mulțumesc întregii echipe, antrenorilor. Îi mulțumesc și lui Darren Cahill. Datorită vouă am învățat să fiu o persoană mai bună pe teren.

Vreau să mulțumesc țării mele. Mă susțin mereu, oriunde aș juca. Domnul Țiriac a venit să mă susțină special la această finală”, a mai spus Simona.