Magic News

Milli Vanilli - După succes a urmat scandalul playback

Trupa Milli Vanilli a apărut în 1988 în Germania fiind compusă din senzualii Fab Morvan și Rob Pilatus, care au devenit unele dintre cei mai populare figuri pop ale perioadei.

Cei doi au fost idolii a milioane de tineri și mai ales tinere din întreaga lume, care au dansat pe melodiile lor celebre: “Girl, You Know it’s True”, “Blame it on the Rain”, “Girl, I’m gonna miss you”, “Baby, don’t forget my number”.

Au vândut 14 milioane de albume şi au ajuns numărul 1 în America, primind în 1990 Premiul Grammy la categoria Best New Artist. Imediat a izbucnit scandalul, Pilatus şi Morvan fiind acuzaţi că nu cântă, şi că sunt doar doi tineri manechini şi animatori gasiti într-un club din Berlin. Muzica era interpretata de o trupă din culise, care nu excela însă la capitolul imagine.

Li s-a retras Premiul Grammy, iar fanii i-au dat în judecată deoarece s-au simţit înşelaţi.

În 28 august 1991, Curtea de Justiţie din SUA a decis că toţi cei 10 milioane de deţinători ai albumului "Girl You Know It’s True" îşi pot recupera banii (dar suma trebuia folosită pentru cumpărarea altui album de la casa de discuri Arista)

Potrivit unei alte variante, în anii de glorie ai formației, în urma unor neînțelegeri și termeni contractuali neclari, Rob și Fab au fost constrânși să facă playback pe melodiile cântate de alte voci.

După moartea lui Rob Pilatus, la vârsta de 32 de ani, Fab Morvan a avut un proiect muzical solo, iar în ultimii ani cântă cu succes alături de John Davis, una din vocile cu care s-au înregistrat marile hituri Milli Vanilli.

Vara aceasta, trupa Milli Vanilli vine la Bucureşti, la Retro Music Festival, care va avea loc în perioada 21-23 iunie, la Romexpo, Parcarea C.

Cei interesați pot achiziționa bilete și abonamente la Retro Music Festival 2019, prin intermediul Entertix.ro, iaBilet.ro, Eventim.ro si myTicket.ro, în magazinele Flanco, precum și de pe site-ul evenimentului, https://retromusicfestival.ro/bilete