Magic News

Boney M. - Trupa disco legendară a anilor 70 în 5 melodii de referinţă

Trupa Boney M. este una dintre cele mai cunoscute formaţii disco, generaţii întregi de fani dansând pe hit-urile lansate de acest grup compus din Bobby Farrell, Liz Mitchell, Maizie Williams şi Marcia Barrett.

Cele 5 cele mai bune piese ale formaţiei au fost lansate pe parcursul a 2 ani şi au ajuns pe primele locuri în topuri. Povestea unui succes rapid.  

Boney M. cântă la Diskoteka, cel mai mare festival al muzicii retro din Europa, care va avea loc în perioada 31 mai-2 iunie la Timişoara.

Daddy Cool (1976)

În 1976, Boney M lansa melodia “Daddy Cool”, care a fost inclusă pe albumul  “Take the Heat off Me”, lansat în acelaşi an. Piesa a urcat rapid pe prima poziţie a mai multor topuri europene şi a ajuns până pe locul 65 în clasamentul american.

Sunny (1976)

Hit-ul face, de asemenea, parte de pe albumul trupei din 1976, “Take the Heat off Me”, fiind scris în 1963 de Bobby Hebb, la scurt timp dupa asasinarea preşedintelui american John Fitzgerald Kennedy.

 

“Ma Baker” (1977)

Boney M. a lansat în 1976 albumul “Love For Sale”, iar primul extras a fost “Ma Baker”. Cântecul face referire directă la Kate Barker, o criminală din anii 20, care s-a aflat în fruntea unei bande din care făceau parte şi copiii ei.

"Rivers of Babylon" (1978)

Un nou an şi un nou album lansat de Boney M. În 1978 trupa a scos discul “Nightflight to Venus”, iar primul extras ales a fost “Rivers of Babylon”. Textul este inspirat de Psalmul 137 din Vechiul Testament, care vorbeste despre exilul evreilor după cucerirea Ierusalimului în 586. A fost un succes, clasându-se în top 10 cele mai bune vânzări ale unui single din Marea Britanie.

"Rasputin" (1978)

Grigori Rasputin, un mistic rus, confident al soţiei împăratului rus Nicolae al II-lea, este evocat în această melodie care reia un cântec popular din Turcia, “Üsküdar'a gider iken”, scris în perioada Războiului din Crimeea. La fel ca şi Rasputin, Bobby Farrell a murit la Sankt Peterburg în timpul unui concert al trupei în Rusia.