Magic News

#Notre-Dame: Familia Arnault, una dintre cele mai bogate din Franţa, va contribui cu o sumă uriaşă la reconstrucţia catedralei

Oamenii bogaţi din Franţa sar în ajutorul Catedralei Notre-Dame, devastată de un incendiu uriaş, care i-a distrus acoperişul şi turnul “săgeată”.

După ce familia Pinault a anunţat prin Francois-Henri Pinault că va dona 100 de milioane de euro pentru lucrările de reconstrucţie, familia Arnault, rivala ei, plusează.

Deţinătoare a unor branduri celebre precum Louis Vuitton, Christian Dior, Fendi, Sephora sau Don Perignon, familia Arnault va contribui cu 200 de milioane de euro la reconstrucţia acestui simbol al Franţei.

LVMH, cel mai mare grup mondial de produse de lux, şi familia Arnault “se asociază în eforturile de reconstrucţie a acestei catedrale extraordinare, simbol al Franţei, al patrimoniului şi al unităţii.”

Grupul LVMH şi familia lui Bernard Arnault vor face o donaţie de 200 de milioane pentru această opera a arhitecturii, care face parte din istoria Franţei. De asemenea, familia Arnault va pune la dispoziţia Statului echipele sale de creaţie, de arhitecţi şi financiare pentru a ajuta în lunga muncă de reconstrucţie, pe de o parte şi de colectare de fonduri, de altă parte.

Înainte de acest anunţ, Francois-Henri Pinault, băiatul lui Francois Pinault, al 3-lea cel mai bogat om din Franţa, a anunţat că grupul Kering va contribui cu 100 de milioane de euro la acest efort de a reda strălucirea simbolului Parisului. Kering este al doilea cel mai mare grup de produse de lux, după LVMH, şi deţine bradurile Gucci, Yves Saint Laurent, Boucheron.

Preşedintele Macron a anunţat, de asemenea, că monumentul vechi de 850 de ani va fi refăcut.