Magic News

10 lucruri mai puţin cunoscute despre Ace of Base

În luna iunie, Ace of Base va cânta la Timişoara şi Bucureşti în cadrul Festivalurilor Diskoteka, respectiv Retro Music, iar fanii din România se vor putea întâlni cu una dintre cel mai iubite formaţii ale anilor 90, o trupă de referinţă în muzica europeană.

Originară din Goteborg, Suedia, trupa a fost comparată cu alte grupuri celebre din Scandinavia, ABBA, Roxette sau Aqua.

Iată câteva lucruri mai puţin ştiute despre Ace of Base, trupă pe ale cărei melodii au dansat milioane de oameni:

  1. Componenţa iniţială a grupului a fost Jonas Berggren (Joker), Ulf Ekberg (Buddha), Linn Berggren şi Jenny Berggren. După plecarea lui Linn în 2007, apoi a lui Jenny în 2009, trupa a contat pe ajutorul artistelor Julia Williamson şi Clara Hagman.
  2. Trupa a avut mai multe nume “Kalinin Prospekt” (numită aşa după o stradă din Moscova) sau “CAD” (Computer Aided Disco), pentru ca în 1990 să fie aleasă denimirea Ace of Base, un joc de cuvinte prin care anunţau că ei sunt maestrii studioului, iar Jenny a explicat schimbarea: “nimeni nu putea pronunţa numele trupei şi nimeni nu îşi amintea de el.”
  3. După mai multe tentative, muzica lor a început să aibă succes în Scandinavia, pentru ca hit-ul “All That She Wants” să îi facă cunoscuţi în lumea întreagă.
  4. Piesa “The Sign” a rezistat 6 săptămâni în Billboard Hot 100 şi a fost nominalizată la Premiile Grammy.
  5. Imaginea grupului a avut de suferit dupa dezvăluirile care îl priveau pe Ulf. În adolescenţă acesta făcuse parte dintr-un grup neonazist din Suedia, lucru pe care avea să mărturisească că îl regretă enorm. Drept urmare, artistul a început o luptă împotriva rasismului şi drogurilor, iar schimbările lui Ulf s-au reflectat în melodia “Happy Nation”, un adevărat imn pentru pace.
  6. În aprilie 1994, o fană de origine germană a intrat în casa familiei Berggren cu un cuţit si a amenintat-o pe Jenny, nu inainte de a o răni pe doamna Berggren. Ulterior, fata a declarat că intentia ei a fost să o atace pe Malin, iar incidentul le-a afectat în mod deosebit pe surorile Berggren, în special pe Malin.
  7. În 1995, al doilea album al trupei, “The Bridge” s-a vândut în 6 milioane de albume, fiind considerat cel mai bun material discografic al trupei.
  8. În 2007, Ulf Ekberg a dezvăluit într-un interviu că Linn, care fusese extrem de discretă în ultima vreme, părăsise formaţia şi nu mai dorea să participe la proiectele viitoare ale trupei. Se pare că artista avea o fobie legată de camerele de luat vederi, ea apărând rar în public, iar viaţa sa personală fiind o enigmă.
  9. “Flowers”, albumul lansat în 1998 a fost promovat în America sub numele de “Cruel Summer” şi a însemnat începutul sfârşitului pentru Ace of Base.
  10. În 2010, Ace of Base a lansat un album nou, “The Golden Ratio”, cu două cântăreţe noi în componenţă: Clara Hagman şi Julia Williamson. Un singur single de pe album, “All of You” a fost promovat în Europa.