Magic News

O înregistrare uitată cu John Lennon şi Yoko Ono în pat, descoperită după 50 de ani

În 1969, John Lennon şi Yoko Ono şi-au petrecut luna de miere în pat, într-un hotel din Amsterdm, pentru a protesta împotriva Războiului din Vietnam.

La 50 de ani distanţă de acel moment atât de mediatizat a fost descoperită a doua parte a unui documentar despre cei doi.

Timp de o săptămână, John şi Yoko au stat dezbrăcaţi în pat şi au primit în camera de hotel numeroşi ziarişti acordând interviuri în care au vorbit despre pace.

Cea de-a doua parte a unui documentar realizat de televiziunea olandeză nu a fost difuzată decât o singură, după care nu s-a mai ştiut nimic de ea.

Filmul de 30 de minute a apărut în apropierea aniversării a 50 de ani de la celebrele "bed-in" din Olanda. Hotelul Hilton, care i-a găzduit, a organizat timp de zece zile vizite în apartament, atrăgând mii de fani.

Rola de film a fost aproape distrusă în timpul unei curăţenii în arhivele televiziunii publice olandeze KRO în anii 1980. Ea a fost salvată la timp de un angajat din epocă, Jan Hovers.

“Exista un carton pe care scris deasupra, cu litere mari: "Luna de miere a lui John Lennon, partea a doua'', a povestit Hovers în emisiunea de televiziune "Nieuwsuur".

Intrigat, acesta a luat caseta acasă şi a încuiat-o în subsol. El credea că este vorba despre o copie, ignorând faptul că se afla în posesia unor imagini unice. '”S-a dovedit că am deţinut o comoară istorică timp de mai multe decenii'”, a spus el.

“Este chiar acesta”, '”documentarul dispărut'”, a afirmat Mark Lewisohn, istoric al formaţiei The Beatles, pentru "Nieuwsuur".

John Lennon şi Yoko Ono s-au căsătorit pe 20 martie în Gibraltar. Cuplul a fost timp de mai mulţi ani în centrul atenţiei, datorită în special celebrelor interviuri în pat.

Figură legendară a trupei Beatles alături de Paul McCartney, John Lennon a fost împuşcat mortal în 1980, la New York, de un fan cu probleme psihice.