Magic News

Magic Love - Orson Welles şi Rita Hayworth – Ce îi scria cetăţeanul Kane Zeiţei Iubirii

Supranumită “Zeiţa Iubirii”, Rita Hayworth, fiica unor dansatori, a devenit “femme fatale” în 1946 o data cu rolul din pelicula “Gilda”.

Atât de “focoasă” era Rita în acea perioadă, încât imaginea ei ar fi fost lipită pe bomba nuncleară testată de americani în Pacificul de Sud.

Orson Welles, soţul ei din acea perioadă, şi-a arătat în mod public dezamăgirea pentru această asociere.  

Pe cât de prolifică a fost cariera Ritei, în 37 de ani, ea a jucat în 61 de filme, pe atât de tristă a fost viaţa sa privată. Actriţa s-a căsătorit de 5 ori, pentru că înainte de a fi o actriţă celebră era o fată ca multe altele care spunea  „Sunt doar o fată simplă, care visează să aibă o viaţă normală, alături de cel pe care îl iubeşte”.

Orson Welles a fost unul dintre bărbaţii care au iubit-o, iar cel considerat drept unul dintre cei mai mari artişti ai lumii, actor, regizor, om de teatru, radio şi televiziune,  cunoscut lumii drept “cetăţeanul Kane”, un adevărat geniu, îi scria astfel:

“Iubita mea frumoasă, iubita mea scumpă, grăbeşte soarele, fă zilele mai scurte să te pot vedea, să te pot întâlni, e tot ce-mi doresc. Te iubesc!”

Rita şi Orson s-au căsătorit în 1943 în Santa Monica, iar fotografiile îl surprind pe Orson Welles la braţ cu femeia la care visau toţi americanii. “Bărbaţii adorm cu Gilda şi se trezesc cu mine”, spune Rita. Actriţa iubea copiii şi nu îşi dorea decât să trăiască liniştită lângă ai săi. “Dincolo de camera, ea continua să fie “Margarita Carmen Cansino, născută în  Brooklyn dintr-un tata spaniol şi o mama irlandeză.”

Au făcut împreună “Doamna din Shanghai”, film considerat o capodoperă, în care el a încercat să îi schimbe imaginea

În 1944, s-a născut Rebecca, fiica lor, în timp ce Orson îi scria discursurile lui Roosvelt, dar îşi făcea timp şi pentru noi cuceriri, printre care şi Judy Garland.

Cei doi au divorţat în 1947 şi se spune că până la moartea sa Rita a păstrat scrisorile de dragoste trimise de “Orsie” într-un compartiment secret al trusei de machiaj. Iar Rita spunea că Orson a fost dragostea vieţii ei.