Magic News

Filmul “Moromeţii 2” intră în cinematografe în luna noiembrie

La 31 de ani distanţă de la premiera filmului “Moromeţii”, regizorul Stere Gulea revine cu lungmetrajul “Moromeţii 2” în care Horaţiu Mălăele joacă rolul principal.

Filmul va intra în cinematografe începând din 16 noiembrie, iar premiera de gală va avea loc la Sala Palatului, pe 5 noiembrie, în prezenţa regizorului şi a echipei.

Filmările lungmetrajului au avut loc la Talpa, în judetul Teleorman, şi în Bucureşti, iar întâmplările sunt inspirate din romanul “Viaţa ca o pradă”, al doilea volum din “Moromeţii” şi din publicistica lui Marin Preda.

Familia lui Ilie Moromete este urmărită în perioada de după Cel de-al Doilea Război Mondial, când în România se instala comunismul.

„E un film care se petrece într-o perioadă mai dură, mai agitată, se instaurează un nou sistem politic, e multă îngrijorare şi teamă. Iar lumea aceea pe care o ştiam dispare, de fapt. Asta m-a şi atras la ideea unei continuări, am vrut să duc până la capăt epopeea acestor personaje care au supravieţuit până în anii ‘50 colectivizării. E un omagiu adus acestei lumi”, a declarat Stere Gulea.

Din distribuţie mai fac parte Dana Dogaru (Catrina Moromete), Răzvan Vasilescu (Cocoşilă), Gheorghe Visu (Matei Dimir), Oana Pellea (Fica), Andi Vasluianu (Vasile al Moaşei), Florin Zamfirescu (Ţugurlan), George Mihăiţă (Aristide), Ioana Bugarin (Ileana), Paul Ipate (Paraschiv), Vlad Logigan (Notarul Oprescu), Cuzin Toma (Oauăbei), Marian Râlea (Cârcâdat), Dorina Chiriac (Mărioara Bâzdoveică), Liviu Pintileasa (Zdroncan) şi Ion Caramitru (Directorul şcolii).

„Este un film ce va arăta istoria dulce-amară, tragică de multe ori, a ţăranului român în general, a familiei Moromete în particular. O armonie milenară spulberată de experienţe sociale dezastruoase”, a spus actorul Horaţiu Mălăele.

Imaginea filmului este alb-negru, iar director de imagine este Vivi Drăgan Vasile, unul dintre cei mai aprecaţi directori de imagine din România.