Magic News

Asociaţia “Dăruieşte Viaţa” refuză donaţia de 11.000 de euro a trupei Holograf – “Nu putem accepta ca acest proiect, făcut cu mult suflet, să fie în centrul unui scandal media”

Asociaţia “Dăruieşte Viaţă” care construieşte primul spital de Oncologie și Radioterapie Pediatică din România a anunţat că refuză donaţia trupei Holograf după scandalul în care a fost implicat Dan Bittman.

Deşi Asociaţia fondată de Carmen Uscatu şi Oana Gheorghiu are nevoie în continuare de bani, nu poate accepta ca numele său să fie implicat într-un scandal media şi îi îndeamnă pe artişti să dea banii înapoi în sector 5, acolo de unde au fost luaţi.

Dan Bittman a prezentat un spectacol organizat de primăria sectorului 5, pentru care a încasat 11.000 de euro şi l-a lăudat pe primarul Dan Florea pentru că ”merge treaba bine aici în sectorul 5” și “toată lumea-i fericită”.

Evenimentul „50 de ani de Sector 5” ar fi costat 700.000 de euro, iar la el au luat parte şcolile şi grădiniţele din sector.

Mesajul Asociaţiei Dăruieşte Viaţă:

”Pe pagina de FB a trupei Holograf a apărut un anunț privind donarea sumei de 11.000 de euro către proiectul asociației noastre.

Ținem să facem următoarele precizări :

Avem nevoie de bani pentru a reuși să construim spitalul destinat copiilor bolnavi de cancer, dar nu putem accepta ca acest proiect, făcut cu mult suflet și implicarea a peste 150.000 de oameni, să fie în centrul unui scandal media și să devină un instrument de aplanare a unor crize de imagine.

Am comunicat reprezentantului trupei Holograf că acești 11.000 de eur, pe care dorește să-i doneze, ar trebui să se întoarcă în sectorul 5, acolo de unde au fost luați, sector în care, de altfel, activează mai multe ONG uri care se ocupă de copiii defavorizați.

Suntem deschiși la a primi susținerea trupei Holograf în viitor (chiar dacă nu s-a întâmplat în trecut), dar nu într-un asemenea context și contăm pe dorința sinceră a membrilor trupei de a contribui la construirea primului spital de oncologie pediatrică și radioterapie.”

Dan Bittman a atras un val de critici din cauza laudelor aduse edilului sectorului 5, unde sunt înregistrate numeroase cazuri sociale şi unde trăiesc mulţi copii defavorizaţi.

Trupa anunţase într-un mesaj pe Facebook că vrea să doneze banii Asociaţiei Dăuieşte Viaţă, provocându-i şi pe fanii lor să facă donaţii.

“De 40 de ani cântăm cu gândul să-i bucurăm pe oameni. Am mai spus și o mai spunem o dată: nu cântăm pentru bani, ci pentru a fi alături de oameni care se bucură de muzica noastră, oameni cu care împărțim aceleași valori.
V-am provocat mereu și asta facem și acum: 
Donăm 11.000 euro pentru Asociația Dăruieste Viață care construiește primul spital de Oncologie și Radioterapie Pediatică din România și te provocăm și pe tine să ni te alături!
Dăruim 100 de bilete la gala noastra aniversară de 40 de ani, de la Sala Palatului de pe 10 octombrie, pentru primele 100 de donații începând de astăzi, printr-un sms la numărul 8844 cu mesajul "spital".
Credem din inimă că e mult mai util ca în loc să criticăm, să construim împreună ceva care sa ne ajute pe toți.
Trimite pe adresa de email makingwaves@sublimeromania.com un print screen cu dovada donației tale.