Magic News

Top 5 cele mai frumoase melodii de suflet ale lui Leonard Cohen

Poet si romancier canadian, Leonard Cohen s-a născut pe 21 septembrie 1934 în Quebec, Canada. În adolescenţa a învăţat să cânte la chitară, făcând o adevărată pasiune pentru muzică.

Influenţa lui Leonard Cohen asupra muzicii contemporane a fost uriaşă, artistul amestecând ca nimeni altul folk-ul, cu pop si electro, iar textele sale fiind reluate de artişti celebri, de la Nick Cave, Nina Simone, The Jesus and Mary Chain la Suzanne Vega.

Iată unele dintre cele mai frumoase melodii lansate de Leonard Cohen!

“Suzanne” (1967) este una dintre cele mai cunoscute melodii a lui Leonard Cohen, piesa apărând pe primul său album, “Songs of Leonard Cohen”. Este un exemplu perfect pentru primele sale cântece din care răzbate fascinaţia sa pentru religie.

 

 

“I’m Your Man” (1988) este declaraţia de dragostea pentru Dominque Issermann, un cântec senzual devenit un adevărat hit erotic.

 

 

"Dance Me to the End of Love” (1984) - In ciuda titlului romantic, piesa a fost inspirată de Holocaust, artstul născându-se la Montreal într-o familie de evrei.

 

 

 "HALLELUJAH" (1984) este piesa cu care a abandonat stilul de la început. Textele sunt pline de poezie în continuare, însă aranjamentele sunt electronice. Melodia este una foarte cunoscută, fiind reluată de artişti contemporani şi cântată la nunţi ca şi la înmormântări. Refuzată în 1984 de casa sa de discuri, melodia a devenit una cultă şi a prins o nouă viaţa datorită lui Jeff Buckley.

 

 

“So long, Marianne” face referire la muza artistului, Marianne Ihle, pe care a întâlnit-o pe insula Hydra din Grecia. Marianne era fosta soţie a lui Alex Jensen, prietenul lui Cohen. Cei doi au devenit amanţi şi au petrecut mulţi ani împreună. Când a aflat că este pe moarte, Cohen i-a scris una dintre cele mai frumoase scrisori pe care ea a citit-o cu câteva ore înainte să închidă ochii. “Cred ca te voi urma curând”, i-a scris el. “Să şii că sunt atât de aproape de tine încât dacă întinzi mâna, cred că o poţi atinge pe a mea”.