Magic News

Cele 3 alimente controversate care îţi prelungesc viaţa

Secretul longevităţii nu stă neapărat în consumul exclusiv de alimente foarte sănătoase, după cum se credea până acum.

Secretul longevităţii nu stă neapărat în consumul exclusiv de alimente foarte sănătoase, după cum se credea până acum.  

Potrivit unui nou studiu, vinul, berea şi ciocolata, alimente considerate mult timp periculoase, ne pot ajuta să trăim mai mult.

Astfel, intruducând în alimentaţie cele trei mici plăceri, scade riscul de deces prematur în rândul persoanelor de vârstă medie sau înaintată.

Cercetătorii de la Univerisitatea de Ştiinţe ale Naturii din Varşovia au analizat timp de 16 ani stilul de viaţa a 68.000 de oameni din Suedia cu vârste cuprinse între 45 şi 83 de ani.

Potrivit rezultatelor, cei care au adoptat un regim antiinflamator, ce a constat în consumul în mod regulat de legume, fructe, brânză slabă, nuci, la care au adăugat cafea, ciocolată şi cantităţi moderate de vin şi bere au redus riscul de deces cu 18%.

Mai mult, riscul de a suferi din cauza unor probleme cardiovasculare a scăzut cu 20%, iar riscul de a muri de cancer cu 13%.

De asemenea, fumătorii care au adoptat acest regim au redus cu până la un sfert riscul de deces prematur comparativ cu aceia care nu au urmat un asemenea regim.

“Se ştie că fructelele, legumele, ceaiul, cafeaua, vinul roşu, berea şi ciocolata sunt alimente bogate în antioxidanţi”, declară Dr. Joanna Kaluza, principalul autor al studiului.

“Pâinea, cerealele, fructele uscate sunt bogate în fibre alimentare. Uleiul de măsline este bogat în acizi mono şi polisaturaţi. Toate aceste alimente pot fi benefice datorită proprietăţilor lor anti-inflamatorii.”

Inflamaţia poate fi cauza a nmeroase boli, inclusiv a unor forme de cancer, a demenţei şi a problemelor cardiovasculare.