Lifestyle - Pentru mămici

Micutii zodiacului

Afla cum se comporta micutul tau in functie de zodia in care s-a nascut.

 

Copilul din Zodia Capricorn 

 

Este un copil tare muncitor si in general realizeaza ce isi propune, poate urma fara probleme un program, este silitor si se maturizeaza mai repede decat alti copii. Este cuminte si organizat, de aceea este indragit la gradinitia si la scoala. Nu stie insa sa se faca iubit de cei din jur, insa are totusi nevoie de atentie, de aceea daca are frati veti tinde sa le acordati mai multa atentie celorlalti si pe el sa-l neglijati, ceea ce il poate intrista. Isi asuma responsabilitatile inca de mic si jocurile lui au un sens, pot fi chiar meserii. Este insa un copil introvertit, serios, nu se plange, este secretos, de aceea unii parinti pot avea probleme in comunicarea cu el.  

 

Copilul din Zodia Varsator 

 

Micutul acestei zodii este deosebit de inteligent, este considerat a fi cel mai inteligent din tot zodiacul si totodata cu o pofta acerba de libertate. Este un copil extrem de greu de stapanit daca nu gasiti cheia corecta: explicarea rationala a asteptarilor sau lucrurilor pe care le doriti de la el. Degeaba ii dati ordine sa faca curat sau cine stie ce altceva, daca nu ii veti explica rational de ce nu este bine sa se joace cu focul sau cu cutitul nu va asculta. Este indicat sa nu inecrcati sa-l pedepsiti, are o imaginatie debordanta si intotdeauna gaseste o solutie de nesupunere, care poate fi chiar fuga de acasa. Este deosebit de inteligent si poate fi un copil model si ascultator daca stiti sa ii fiti prieten, nu superior. Se va matuiza de mic, poate acumula informatii cati alti copii care au poate varsta dubla fata de el, insa poate fi si deosebit de neastamparat. Este greu de descris un copil varsator, avand o independenta proprie, insa cea mai buna solutie pentru o educatie de exceptie este aceea de a-i fi cel mai bun prieten. Stie sa socializeze si este prietenos si darnic, nu-i place neaparat cearta insa uneori se poate dovedi foarte incapatanat si nu-l puteti convinge decat cu argumente reale. Are o imaginatie fantastica si este bine sa primeasca jocuri care ii dezvolta aceste abilitati, inclusiv cele care implica arta, de orice fel: desen, sculptura, muzica. Are o inclinatie deosebita spre studiu (ce-i place lui, ci nu neaprat materii de scoala) si arta.

 

 

Copilul din Zodia Pesti 

 

Sunt copii linistiti de obicei, insa pot fi foarte energici si au nevoie sa fie bine stapaniti de parinti. Daca i-ati descoperit jcurile preferate, pteti sa nu mai aveti griji si fiti siguri ca aproape o zi intreaga nu va fce altceva decat sa se joace cu jucaria sau jocul preferat. Au insa o imaginatie bogata si ii puteti suprinde cuprinsi in jocurile lor imaginare, poate au un priten sau o lume ascunsa. Este bine sa il intrebati despre prietenii si lumea lui ireala, puteti afla usor ce ii place, ce il framanta, ce il atrage si puteti corecta de timpuriu posibile perceptii gresite despre lume sau posibile tulburari de caracter. Este curios si s-ar putea uneori sa-i placa sa “mestereasca”, asadar s-ar putea sa va treziti ca demonteaza diverse obiecte din casa pentru a vedea cum sunt facute sau ce contin in interior. Are o inclinatie deosebita pentru tot ceea ce implica sensibilitate, simt, arte, asadar va fi rapid remarcat ca avand aptitudini intr-o anumita arta de catre educatori sau profesori. Ii place miscarea, dar nu neaparat face performanta din aceasta, insa il va atrage poate in mod deosebit muzica, dansul sau pictura. Nu ii infranati aceste atractii, chiar daca nu doriti sa fie un artist, ci mai bine lasati-l sa faca si aceste mici lucrari artistice in paralel cu gradinita sau scoala, de exemplu pian sau canto ori dans etc. Degeaba veti incerca sa-i infranati aceste abilitati, caci indiferent de meseria pe care o va avea in viata, sufletul sau va tine intotdeauna sa isi satisfaca aceste placeri artistice proprii, iar daca nu a putut avea elanul necesar inca din copilarie s-ar putea sa descoperiti ulterior un adolescent trist. Lasati-i libertate cat sa se simta implinit, e un copil sensibil si poate deveni rautacios.

 

 

Sursa: kidz.ro