Magic News

La 85 de ani, Yoko Ono va lansa un nou album pentru a promova pacea

Yoko Ono, văduva celebrului membru Beatles John Lennon, a anunţat că va lansa un nou album pentru a promova pacea. Cântăreaţa şi artista experimentală a declarat că lupta sa împotriva războiului este de actualitate.

Noul album conţine 13 piese şi este produs de Sean, fiul ei şi al lui Jojn Lennon. Albumul se va numi "Warzone" şi conţine piese remasterizate compuse de Ono din 1970, inclusiv "Imagine", imnul cult interpretat de John Lennon.

“Lumea este atât de haotică. Totul este extrem de dificil pentru toată lumea. Nu este târziu pentru a schimba lumea. Acum mai mult decât oricând avem nevoie de Yoko”, spun reprezentanţii săi.

“Warzone” nu va fi însă ultimul ei album, artista dezvăluind că lucrează la încă unul.

Yoko Ono s-a născut într-o familie bună, apropiată de cea imperială japoneză, a crescut la Tokyo şi New York, iar la sfârşitul anilor 50 a intrat în lumea artiştilor avangardişti din New York.

În 1969, s-a căsătorit cu John Lennon, iar cuplul a transformat luna de miere petrecută la Amesterdam într-un mijloc de a protesta împotriva Războiului din Vietnam, organizând celebra campanie Bed-In For Peace. Cuplul hipiot statea în pat, in timp ce în jurul lor se aflau numeroşi fotografi.

Iată că la 85 de ani Yoko militeaza pentru pace cum ştie ea mai bine, păstrând amintirea lui Lennon, asasinat în faţa apartamentului lor din New York, în 1980.