Magic News

Carmen Uscatu şi Oana Gheorghiu, fondatoarele Dăruieşte Viaţă, la Magic FM - “Dovedim că în România se poate face un spital”

Cu multă energie şi având un plan inteligent de acţiune, Carmen Uscatu şi Oana Gheorghiu, fondatoarele Dăruieşte Viaţa, construiesc în această perioadă PRIMUL SPITAL de Oncologie şi Radioterapie Pediatrică din România, care va fi integrat într-un spital de pediatrie.

Spitalul este o prelungire a actualului Spital Marie Curie şi va avea secţii moderne de Oncologie şi Radioterapie. “Noul spital va avea oncologia la standarde europene, nu avem astfel de spital în România, spitalele nu au avizul ISU”, au dezvăluit invitatele noastre.

S-a turnat deja fundaţia spitalului din curtea spitalului, iar lucrările de construcţie au loc fără să fie afectată activitatea spitalului Marie Curie. “Anul acesta va fi gata structura. Credem ca spre sfârşitul anului 2019 să fie funcţional. A fost dificil. Ne-am blocat de câteva ori. Dovedim că în România se poate face un spital.”

 “În 2015 am vrut să renovăm actuala secţie de la Marie Curie, care este este mică, are 30 de paturi, există un singur grup sanitar. Mamele care sunt acum în Marie Curie îşi dau seama că nu va fi doar confort, vor fi saloane cu 2 paturi, cu grupuri sanitare. 40% din copii vin din afara Bucureştiului.”

De ce România se află în situaţia de a nu avea un astfel de spital până acum? “Copiii bolnavi de cancer nu votează”, au punctat cele două invitate.

Copiii sub 10 ani nu fac radioterapie în România, unde rată de supravieţuire este una foarte mică. “Autorităţilor nu le pasă. În schimb, le pasă celor 150 000 de oameni şi 1500 de companii care au făcut donaţii.”

Toţi cei care vor să contribuie la construcţia acestui spital pot intra pe Bursa de fericire, de unde pot cumpăra tricouri sau pot trimite mesaj la 8864 cu textul SPITAL pentru a dona lunar 4 euro. “Cei care donează ne dau energia. Noi toţi facem un spital”, au spus cele două invitate.

Ele au dezvăluit că şi-au imaginat un spital pentru copii şi au căutat modalităţi de a-l integra într-un spital de pediatrie.

“Sperăm ca în România , copiii să aibă o şansă mai mare, iar părinţii speranţa că acesti copii vor fi bine. Cancerul trebuie să rămână doar o constelaţie pe cer. “

Toţi cei care vor să dea o mână de ajutor pot alege să-şi doneze ziua de naştere pentru construcţia acestui spital. Pe Bursa de fericire poate fi creată “Campania ta”, iar prietenii pot dona bani pentru acest spital, în loc să cumpere cadouri.

Liana Stanciu, care îşi va sărbători ziua de naştere în luna iulie, a hotărât să  contribuie, la rândul ei, la construcţia acestui spital şi să îşi doneze ziua de naştere.