Magic News

Al Di Meola, în concert la Bucureşti - “Mi-am lăsat încă o dată inima în România”

Chitaristul Al Di Meola a avut concert la Sala Palatului, iar artistul a purtat un tricou cu steagul României.

Al Di Meola a revenit în fața publicului român, după ce anul trecut a suferit un infarct pe scenă. El le-a adus un tribut medicilor români care i-au salvat viaţa. “I left my heart in Romania once again! Thank you so much Bucharest! We you!”, a scris artistul pe Facebook.

Anul trecut, Al Di Meola şi-a întrerupt concertul de la Arenele Romane după ce a suferit un infarct, fiind transportat de urgență la spitalul Bagdasar Arseni.Artistul a suferit o intervenție chirurgicală complicată, ce a presupus montarea a patru stenturi la inimă.


După ce şi-a revenit, Al Di Meola a transmis un mesaj emoţionant: “Am vrut să-mi exprim în câteva clipe recunoştinţa mea cea mai profundă pentru incredibila avalanşă de mesaje de afecţiune şi susţinere pe care le-am primit în ultimele 24 de ore. Din nefericire, mă confrunt cu o situaţie medicală care necesită o perioadă de pauză de la concerte şi turnee. Vreau să vă asigur că primesc cele mai bune îngrijiri posibile şi că sunt pe deplin determinat să mă recuperez complet. Muzica a fost întotdeauna o sursă de vindecare şi de putere pentru mine şi abia aştept să mă întorc pe scenă, să împărtăşesc muzica mea cu voi toţi.”

Al Di Meola a fost recunoscut la nivel internațional în ultimele patru decenii ca un virtuoz al chitarei. Compozitor cu un talent ieșit din comun, Di Meola a realizat peste 20 de albume și a colaborat la realizarea a altor zeci de albume cu super grupuri de fuziune precum Return to Forever (cu Chick Corea, Stanley Clarke și Lenny White), celebrul Trio de chitară acustică cu John McLaughlin și Paco de Lucia și trio-ul Rite of Strings cu basistul Clarke și violonistul Jean-Luc Ponty.

Având o tehnică uluitoare atât la chitarele acustice, cât și la cele electrice, o profunzime și un lirism inerent, Di Meola are un statut regal printre fanii care se adună în mod regulat la concertele sale.