Magic News

Roxette revine cu o nouă artistă, “o voce uimitoare şi o interpretă genială”. Per Gessle şi Lena Philipsson au lansat prima lor melodie

Superstarul suedez Lena Philipsson o va înlocui pe regretata Marie Fredriksson în turneul australian al trupei, a anunţat Per Gessle, liderul Roxette.

Per Gessle şi Lena Philipsson au lansat piesa de titlu de pe viitorul album - „Sällskapssjuk”, care va fi lansat în toamnă.

Marie Fredriksson a murit în 2019, la vârsta de 61 de ani, după o luptă de 17 ani cu o tumoare cerebrală cu care a fost diagnosticată în 2002. Roxette a lansat de-a lungul timpului numeroase hit-uri, printre care „Listen to Your Heart”, „It Must Have Been Love” şi „Spending My Time”.

Per Gessle a scris şi înregistrat un nou album în limba suedeză, primul său material nou în opt ani. A fost momentul când s-a cristalizat ideea de a face o serie de duete. În februarie, a fost lansat „Beredd” cu Molly Hammar, iar acum, al doilea single, „Sällskapssjuk”, împreună cu Lena Philipsson.


„Sällskapssjuk” i s-a potrivit Lenei, iar în timpul înregistrării din Halmstad amândoi s-au gândit că ar fi distractiv să lucreze şi mai mult împreună. Per și Lena se ştiu de la mijlocul anilor '80, când artistul a scris versurile cântecului de succes al Lenei, “Kärleken är evig”.

Au trecut aproape cinci ani de când Roxette a pierdut-o pe Marie Fredriksson din cauza cancerului. O pierdere devastatoare care a lăsat îndureraţi atât familia, cât şi prietenii şi fanii.

„Aici este vorba despre cântecele mele Roxette, acest pachet imens de muzică şi versuri pe care le scriu de mai bine de trei decenii. Nu încep un nou duo. Marie va fi întotdeauna de neînlocuit. Cu toate acestea, sunt foarte norocos că am găsit o voce uimitoare şi o interpretă genială în Lena Philipsson. Am scris împreună cu Lena primul ei mare hit în 1986 şi ea este una dintre cele mai strălucitoare stele pe care Suedia le-a cunoscut vreodată. Sunt extrem de mândru că vrea să mi se alăture în demersul meu de a păstra vie moştenirea Roxette”, a spus frontmanul, compozitorul şi fondatorul duo-ului.

„Sunt atât emoţionată, cât şi încântată să pornesc în acest turneu. Aştept cu nerăbdare să lucrez cu Per - este un compozitor fenomenal şi o forţă muzicală inepuizabilă”, a spus Lena Philipsson.

Trupa Roxette va fi formată din Christoffer Lundquist, Magnus Börjeson, Magnus "Norpan" Eriksson, Dea Norberg, precum şi din Clarence Öfwerman şi Jonas Isacsson, emblemele originale ale Roxette.

La nouă ani de la ultimul turneu, "Roxette in Concert" va începe în Cape Town, Africa de Sud. Roxette va susţine concerte în Perth, Melbourne, Sydney, Wollongong, Adelaide şi Hobart, urmate de spectacole „A Day On The Green” la vinăriile din Hunter Valley şi Mount Cotton.