Magic News

Principele Nicolae le-a vorbit elevilor despre istoria monarhiei în România

Cei mici au aflat care sunt responsabilitățile unei familii regale.

Principele Nicolae al României a fost invitat la Liceul Româno-Finlandez din București, pentru a le vorbi copiilor despre istoria monarhiei în România, dar și despre activitatea pe care o desfășoară din 2012, de când locuiește în țara noastră. 

Alteța Sa a fost impresionat de discursurile pregătite de copii, care au realizat o scurtă istorie a Casei Regale Române, și a răspuns la întrebările elevilor, curioși să afle cum este viața unei altețe regale, care a fost relația principelui cu bunicul său, Regele Mihai I al României, și detalii despre monarhie.

„Să faci parte dintr-o familie regală nu înseamnă doar să tai panglici la inaugurări și să faci fotografii. Trebuie să fii alături de oameni, să îi inspiri. Să poți să stai la masă cu un om din popor, dar să știi și să respecți protocolul acolo unde este nevoie. Coroana este singurul simbol care a avut continuitate în România, a fost prezent printre oameni și a încurajat valori de bază, precum unitatea și solidaritatea”, le-a spus Principele elevilor.

Alteța Sa a adus și câteva obiecte ale familiei regale – fotografii, medalii și chiar o sabie, elemente ce au susținut istorisirile sale. Elevii au aflat povești despre copilăria principelui, despre relația sa cu bunicii, Regele Mihai I al României și Regina Ana, de care a fost apropiat și pe care i-a creionat în cuvinte pline de laudă și de respect, dar și amănunte despre activitatea sa caritabilă, prin care susține mai multe ONG-uri și asociații din țară.

„Voi trebuie să luați orice oportunitate care trece prin viața voastră și să vă calibrați așteptările, să înțelegeți că nu există eșecuri, ci doar lecții și să vedeți de fiecare dată ce aveți de învățat din fiecare experiență. Viitorul este în această sală, iar viitorul sunteți voi!”, le-a mai spus Principele Nicolae copiilor prezenți la eveniment.


La final, Alteța Sa a primit din partea Alinei Dumitrache, director al Liceului Românom- Finlandez, o plachetă de onoare.