Magic News

Pe urmele succesului: Cele mai bune filme cu Jeremy Allen White

Cunoscut pentru rolurile sale de personaj nesăbuit, dar loial, Jeremy Allen White, de două ori câștigător al Globului de Aur, s-a impus ca unul dintre cei mai talentați actori ai generației sale, demonstrând constant talentul său incontestabil.

Printre cele mai notabile personaje interpretate se numără Lip Gallagher în serialul de succes și dramă de familie „Shameless” și, mai recent, Carmy Berzatto în serialul de comedie-dramă „The Bear”, aclamat de critici. Dincolo de succesul său pe ecran, White a devenit anul acesta și imaginea hot a brandului de lenjerie intimă Calvin Klein, ceea ce a dat complet algoritmii fanelor peste cap.

Născut la 17 februarie 1991, White s-a antrenat inițial în step, jazz și balet. Cu toate acestea, el s-a orientat spre actorie în timpul școlii gimnaziale și a absolvit ulterior Școala Profesională de Artă Dramatică. Incursiunea sa în actoria de televiziune a început la o vârstă fragedă, cu roluri timpurii în Conviction (2006) și Beautiful Ohio (2006). Ulterior, a avut apariții ca invitat în seriale renumite precum Law & Order (1990-) și Law & Order: Special Victims Unit (1999-). Cu toate acestea, descoperirea lui White a venit odată cu rolul lui Lip Gallagher din serialul TV Shameless (2011-2021).

Portofoliul său include, de asemenea, scurtmetraje notabile precum Chasing You (2017) și Cornflower (2018), contribuind la ascensiunea sa în industria cinematografică americană. Același an a marcat apariția serialului thriller Homecoming, urmat de interpretarea sa excepțională din The Bear. În timp ce filmele și serialele lui Jeremy Allen White au fost aclamate de critici și au primit ratinguri ridicate pe IMDb și Rotten Tomatoes, el și-a lăsat amprenta și cu alte lucrări notabile. Printre acestea se numără Afterschool (2008), care a avut premiera la Festivalul de Film de la Cannes din 2008, After Everything (2018), Fremont (2023) și The Rental (2020), printre altele. Cu două premii consecutive la Globurile de Aur, Jeremy Allen White se afirmă ca unul dintre cei mai promițători actori ai generației sale. Haideți să facem o incursiune în cele mai proeminente roluri din cariera sa de până acum:

„The Bear” (2022-)

În acest serial, Carmen Berzatto (White) este un tânăr bucătar la un restaurant cu stele Michelin din New York. La întoarcerea sa în Chicago, după moartea fratelui său, preia cu reticență magazinul de sandvișuri al familiei. Luptând pentru succes, el se confruntă cu provocări cu o echipă de bucătari turbulenți. Pe fondul unor legături de familie tensionate, Carmy se transformă atât pe el însuși, cât și magazinul, formând o legătură strânsă cu personalul neconvențional din bucătărie, care devine familia sa aleasă. Primul sezon al serialului The Bear a fost aclamat pe scară largă, ceea ce i-a adus lui Jeremy Allen White primul său premiu Emmy în 2023 pentru Cel mai bun actor principal într-un serial de comedie. În total, serialul a obținut 10 premii Primetime Emmy. Succesul a continuat și la Globurile de Aur și la Premiile Critics Choice din 2024, unde a revendicat titlul de Cel mai bun serial de televiziune (musical sau comedie), iar Ayo Edebiri și Jeremy Allen White au fost recompensați cu premii pentru Cea mai bună actriță și, respectiv, Cel mai bun actor. White a obținut, de asemenea, un Screen Actors Guild Award în 2023.