Magic News

Medicul Victor Cauni la Magic Life cu Liana Stanciu - Despre nocebo, inteligenţa artificială şi medicină la superlativ

Dr. Victor Cauni, șeful secției de Urologie de la Spitalul Colentina, este invitat la podcastul Magic Life cu Liana Stanciu.

Un punct de reper în medicina românească și internațională, un ajutor și un ghid pentru pacienții și studenți deopotrivă, medicul Victor Cauni nu se dezice de pasiunea pentru știință și chirurgie, păstrându-și însă spiritul critic faţă de orice exces - medicamentos, tehnologic, culinar.

“Mintea umană are un singur duşman, frica, corpul uman are un singur duşman, durerea. Toata viaţa căutăm un singur lucru: plăcerea.”, spune medicul.


Un medic absolut dedicat, specializat în nefrologie, aplecat către misiuni de natură oncologică, Victor Cauni a călătorit mult dincolo de granițele țării pentru a-și extinde orizonturile, cunoștințele, tehnica și viziunea.

A câștigat enorm și acolo unde mulți dintre noi ne-am dori să putem excela - empatia și modestia. Optimismul moderat, dragostea pentru a fructifica cunoștințele le care astăzi avem acces mai mult că oricând și setea neobosită pentru răspunsuri ale domnului doctor Victor Cauni, în ultimul episod Magic Life.