Lifestyle - Rețeta zilei

Tartă cu prune şi nuci

15 portii 50 minute

 

15 portii 50 minute

 

INGREDIENTE:

400g făină

100g unt

2 linguri apă rece

1 lingură zeamă de lămâie

300g prune

700g prune măcinate, piure

250g zahăr tos

200g miez de nucă întreg

 

MOD DE PREPARARE

Amestecaţi făina cu untul, apa şi zeama de lămâie. Frământaţi puţin aluatul până se omogenizează şi apoi puneţi-l la rece pentru cel puţin 1 oră. Din acest aluat întindeţi o foaie într-o formă rotundă de tarte, cu diametrul de 25cm. Peste foaie turnaţi un strat uniform de piure de prune.

 

Peste acesta aşezaţi prunele desfăcute în jumătăţi, cu tăietura în sus. Puneţi prunele una lângă alta, cât mai înghesuite. În locul sâmburilor aşezaţi câte un miez întreg de nucă şi presăraţi peste toate zahăr tos. Puneţi tarta la cuptor, la foc potrivit, până când se rumeneşte uniform.