Magic News

Imagini cu Simona Halep la Miami. Fosta lideră WTA revine în primul turneu de tenis după o pauză de un an şi jumătate

Simona Halep se află în aceste zile la Miami, unde se antrenează pentru turneul care va începe săptămâna viitoare.

Este prima competiţie la care Simona participă după o pauză de un an şi jumătate, perioadă în care s-a luptat să scape de acuzaţia de dopaj. TAS a decis recent să îi reducă pedeapa de la 4 ani la 9 luni, iar Simona a primit imediat un wild card pentru turneul de 1000 de puncte de la Miami.

Campioana de la Roland Garros şi Wimbledon nu are momentan un antrenor, fiind însoţită în America de un sparring-partner din Portugalia, Joao Monteiro, și de Sabin Topală, un fizioterapeut cu mare experienţă.


Fosta lideră a ierarhiei mondiale s-a întâlnit cu Ana Bogdan, care va participa și ea la turneu, dar și cu Horia Tecău, cel care i-ar putea fi antrenor, după cum a declarat Președintele Federaţiei Române de Tenis, George Cosac.


„Pentru fete, Horia Tecău e cel mai potrivit. Mai ales că oarecum au fost colegi de generație, a crescut împreună cu Simona la Constanța, e un pic mai mare ca ele, are experiență.Da, cred că e cel mai potrivit pentru toate. Nu-l poate lua nimeni peste picior că a venit el să le dea sfaturi. Pentru că există și tendința asta. Dar, cu Horia, nici Simona nu-și permitea ce-și permitea cu ceilalți. Horia impune respect, e și el câștigător de Grand Slam, plus prestanța lui, atitudinea lui, caracterul lui.” De-a lungul carierei, Simona Halep s-a descurcat bine la Miami. Câștigătoare a 24 de titluri WTA, românca a disputat în Florida două semifinale, în 2015 și 2019. De asemenea, s-a calificat în alte două rânduri în faza sferturilor de finală.