Magic News

Trailer „Frida”: Carla Gutiérrez surprinde moștenirea Fridei Kahlo prin propria artă

Arta Fridei Kahlo capătă o nouă formă, datorită documentarului "Frida". Editorul Carla Gutiérrez ("RBG", "Judy Blume Forever", "Lucy and Desi") își face debutul în regia de lungmetraj cu documentarul "Frida", despre viața și moștenirea aclamatei pictorițe Kahlo, transmite IndieWire.

Filmul a debutat în cadrul Festivalului de Film Sundance 2024. Gutiérrez folosește cuvintele lui Kahlo, împreună cu versiuni animate ale operelor sale de artă, pentru a da viață pe ecran operelor artistei. Filmul folosește jurnalul ilustrat al lui Kahlo, scrisori, eseuri și interviuri tipărite pentru a crea o nouă poveste în jurul vieții personale și a relațiilor amoroase ale lui Kahlo de-a lungul a 40 de ani, inclusiv faimoasa căsătorie cu soțul și colegul ei, artistul Diego Rivera.

Regizorul Gutiérrez a petrecut doi ani cercetând-o pe Kahlo înainte de a regiza "Frida". De asemenea, cineastul a angajat o echipă formată în majoritate din artiste latine pentru a crea o experiență cinematografică singulară, care transcende o lecție de istorie a artei și devine un portret viu al vieții lui Kahlo, având în centru realismul său artistic magic.

Gutiérrez a declarat pentru Anne Thompson de la IndieWire că știa că "Frida" are o "abordare complet nouă, mult mai intimă" decât documentarele anterioare despre artistă. "Cinematograful este o formă de artă diferită", a spus Gutiérrez.