Magic News

Brad Pitt şi Penelope Cruz, “un homme et une femme” sau îndrăgostiţii din reclama Chanel

Brad Pitt şi Penelope Cruz sunt protagoniștii noii campanii Chanel, care aduce un omagiu filmului cult “Un homme et une femme”, de Claude Lelouch.

Scurt metrajul regizat de duo-ul Inez & Vinoodh care îi reunește pe Penélope Cruz și Brad Pitt a fost lansat înainte de prezentarea noii colecţii a casei. Actrița spaniolă este ambasador al mărcii franceze de lux din 2018, în timp ce actorul american a fost imaginea parfumului Chanel No. 5 în 2012.

Între o plimbare pe plajă și un tête-à-tête într-un restaurant, cei doi actori câştigători de Oscar joacă rolul a doi îndrăgostiţi.

Filmul este un omagiu adus peliculei “Un homme et une femme”, poate cel mai cunoscut film al lui Claude Lelouch, lansat în 1966. O operă care a traversat deceniile și este cunoscută în întreaga lume. Iar coloana sonoră legendară al filmului, semnată de Francis Lai, a fost folosită şi în reclama Chanel.

Pelicula lui Lelouch spune povestea a două suflete pierdute, Anne Gauthier (interpretată de Anouk Aimée) și Jean-Louis Duroc (interpretat de Jean-Louis Trintignant), care se întâlnesc în Deauville, celebra stațiune balneară franceză. Amândoi tocmai și-au pierdut soții şi se întâlnesc la internatul la care merg copiii lor.


Câștigător al premiului Palme d'Or la Cannes, “Un homme et une femme” a obținut și două premii Oscar, pentru cel mai bun scenariu și cel mai bun film străin.

Scurtul omagiu adus de Chanel se concentrează pe o scenă din film în care cei doi protagoniști, așezați unul în fața celuilalt într-un hotel-restaurant din Deauville, conversează din ce în ce mai aproape unul de celălalt. În scena originală, o geantă de mână (geanta Chanel a lui Anouk Aimée) a fost așezată pe masă de către regizorul Claude Lelouch. Lucru repetat în noul film cu Penélope Cruz și Brad Pitt.

De asemenea, în noua versiune, cei doi sunt serviți de o chelneriță, interpretată de Rianne Van Rompaey, căreia Penélope Cruz îi pune în cele din urmă întrebarea: "Aveți camere?". În filmul original al lui Claude Lelouch, Jean-Louis Trintignant era cel care punea întrebarea, în remake-ul Chanel, însă, rolul este inversat. După cum explică Inez & Vinoodh, "complicitatea dintre aceste două femei - care este o temă centrală în tot ceea ce facem pentru Chanel - o încurajează pe Penélope să facă primul pas".


Penélope Cruz, în vârstă de 49 de ani, și Brad Pitt, în vârstă de 60 de ani, reiau rolurile emblematice din filme și nu este prima dată când lucrează împreună. În 2013, au apărut în “Cartel”, un film al lui Ridley Scott care are ca fundal traficul de droguri, dar nu au avut ocazia să joace în aceleaşi secvenţe.

Comentând despre plasarea simbolică a genții între Penélope Cruz și Brad Pitt, designerul Chanel Virginie Viard a declarat: "Este un obiect al dorinței care inspiră vise, care mă face să visez. Iubesc atât senzația pe care o oferă, cât și modul în care a fost realizat, dimensiunea sa cinematografică".

Brad Pitt nu a putut participa la premiera de la Paris, actorul lucrând la un lungmetraj despre lumea curselor de Formula 1. Însă Penélope Cruz, colaboratoare de lungă durată a casei Chanel, a făcut deplasarea pentru prima proiecție publică a filmului.