Magic News

Julio Iglesias îşi spune povestea într-un serial Netflix

Julio Iglesias a ajuns la un acord cu Netflix, care va realiza un serial despre viaţa şi cariera artistului spaniol.

Muzicianul în vârstă de 80 de ani promite “să împărtăşească totul despre viaţa şi incredibila sa traiectorie muzicală”, potrivit unui comunicat de presă.

Serialul va urmări povestea lui Julio Iglesias, primul artist nevorbitor de limba engleză care a pătruns pe piețele americană și asiatică. A devenit un simbol universal care a vândut peste cinci sute de milioane de discuri, ceea ce îl face unul dintre cei mai bine vânduți cinci artiști din istoria muzicii. De asemenea, a înregistrat cântece în 12 limbi diferite, conectând fanii din întreaga lume.

„După numeroasele speculaţii, cărţi şi documentare în care nu am fost implicat, pentru prima dată am decis să spun adevărul despre viaţa mea unei companii universale precum Netflix", a declarat Iglesias într-un comunicat.

"După multe deliberări, în cele din urmă, o scrisoare foarte emoţionantă pe care mi-a trimis-o Bela Bajaria (director de conţinut la Netflix) a fost suficientă pentru a mă convinge că Netflix este compania ideală pentru a dezvolta acest proiect. Mă simt recunoscător faţă de o mulţime de oameni din multe ţări care m-au susţinut şi mi-au impulsionat viaţa”.

„Julio Iglesias a avut încredere în noi pentru a-şi spune povestea. Suntem foarte recunoscători pentru generozitatea sa. Ştim cu toţii că talentul şi tenacitatea lui sunt unice în lume. Acum, vom avea ocazia să vedem dincolo de lumini, de pozele din reviste, de discurile de aur şi să cunoaştem cu adevărat în profunzime o persoană excepţională care a însoţit şi va însoţi multe generaţii în fiecare colţ al planetei”, a adăugat Diego Ávalos, vicepreşedinte de conţinut la Netflix.

Nu au fost făcute publice alte detalii, nu se știe cine se va ocupa de proiect, ce actori fac parte din distribuţie sau când va fi disponibil serialul. Julio Iglesias a fost mai întâi fotbalist la Real Madrid, însă un accident avea să pună capăt carierei sale sportive. Acest lucru l-a făcut să-şi îndrepte atenția către muzică, devenind unul dintre cei mai bine vânduți artiști din istoria muzicii.

Recunoscut ca fiind cel mai popular artist străin în China, Brazilia, Franța sau Italia, Julio Iglesias a primit premiul de excelență muzicală la Premiile Grammy 2019.