Magic News

Al Bano va merge cu propriul tractor la Roma - “Sunt fermier în suflet”

Al Bano este alături de fermierii italieni, care traversează o perioadă extrem de dificilă, la fel ca şi agricultorii din Franţa.

„Sunt fermier în suflet. Acestea fiind spuse, sper ca această furie să nu debordeze în mod francez, așa cum s-a întâmplat cu „vestele galbene”. Sper ca Uniunea Europeană și Italia să deschidă ochii asupra unei realități dramatice”, a declarat Al Bano, potrivit ilmessaggero.it.

Artistul este proprietarul unei ferme de 150 de hectare, pe care a plantat viţă de vie şi măslini şi spune că fără o carieră în muzică ar fi avut o viaţă grea trăind doar din agricultură.

„Pentru un kilogram de radicchio (o varietate de salată roșie, cunoscută și sub denumirea de „cicoare roșie”), producătorul primește o mizerie, 50 de cenți, dar la retail ajunge la trei euro”.

Al Bano nu cere nimic, dar "aș vrea ca aceia care dau legi fără să știe nimic despre agricultură, care iau decizii din spatele ușilor închise din birourile lor, să vină și să lucreze pentru mine pentru o perioadă, nu spun un an, câteva luni ar fi de ajuns".

Artistul spune că “a fi fermier este o meserie foarte grea, te trezești la patru dimineața și ieși pe câmp indiferent de condițiile meteo: frig, căldură, ploaie. Nu există orare, termini când trebuie să termini, iar apoi poate că o furtună cu grindină distruge recolta...".

Astăzi, Al Bano dedică 280 de zile pe an concertelor. Restul timpului este pe câmp. Dar gândul la recoltă este continuu.

Al Bano intenţionează să meargă la Roma alături de alţi fermieri pentru a protesta, declarând că va face acest drum cu propriul tractor. „Dacă sunt liber, voi fi la Roma săptămâna viitoare. Cu tractorul”, a spus el.