Magic News

10 filme nominalizate la Premiile Oscar pe care merită să le vezi

Astăzi pătrundem în universul celor mai bune filme ale anului, explorând cele mai remarcabile creații cinematografice.

În această ediție specială, ne-am propus să aducem în atenția voastră top 10 filme nominalizate la prestigioasele Premii Oscar 2024 pe care merită să le vezi înainte de gala oficială. Noi ne-am ales deja favoriții, sperăm să o faceți și voi! Lista cu nominalizările pentru Premiile Oscar 2024 a fost anunțată marți, 23 ianuarie, după un an excelent pentru cinematografie! De la drame captivante, la comedii cu umor subtil și până la epopei cinematografice de excepție, aceste filme aduc în prim-plan povești uluitoare, interpretări magistrale și regie de excepție. Dramele istorice „Oppenheimer” şi „Killers of the Flower Moon” vor concura cu alte pelicule, printre care „Barbie” şi „The Holdovers” la categoria „Cel mai bun film”. Actriţele Lily Gladstone, Emma Stone şi actorii Cillian Murphy şi Bradley Cooper au primit nominalizări la principalele categorii de Oscar dedicate interpretării feminine şi respectiv masculine. Margot Robbie, protagonista „Barbie” a ratat competiţia pentru „cea mai bună actriţă”.

10. The Holdovers (2023)

Începem cu The Holdovers, un film captivant care urmărește povestea lui Paul Hunham (Paul Giamatti), un irascibil profesor de istorie de la o școală privată izolată, care este nevoit să rămână în campus în timpul vacanței cu un elev-problemă care nu are unde să se ducă. Dacă vrei să începi de undeva cu lista de premieră de anul acesta, acest film este alegerea perfectă.

9. Past Lives (2023)

Past Lives este un film emoționant și misterios care explorează legăturile dintre prezent și trecut. În coreeană există un cuvânt, „in-yun”. Se traduce „soartă”. Dar, mai ales, se referă la modul în care destinul aduce doi oameni împreună pe baza nenumăratelor legături din viețile lor anterioare. Nora și Hae Sung au o legătură specială încă din copilărie, dar drumurile lor se despart atunci când familia Norei emigrează din Coreea de Sud. 20 de ani mai târziu, în New York, cei doi se regăsesc pe parcursul unei săptămâni, timp în care își confruntă noțiunile despre iubire și destin.Filmul aduce în prim-plan întrebări profunde despre memorie și destin.

8. Anatomy of a Fall (2023)

Anatomy of a Fall este un thriller psihologic care spune povestea Sandrei, o scriitoare de origine germană, a soțului ei francez, Samuel, și a fiului lor de unsprezece ani, Daniel, care au trăit o viață retrasă într-un oraș îndepărtat din Alpii francezi. Când Samuel este găsit mort în zăpadă, lângă cabana unde locuiau, poliția se întreabă dacă s-a sinucis sau… a fost ucis. Moartea lui Samuel naşte suspiciuni, conturând ipoteza unei crime. În mijlocul acestor incertudini, Sandra devine principalul suspect. Procesul se transformă treptat nu doar într-o investigație a circumstanțelor morții lui Samuel, ci și într-o tulburătoare călătorie psihologică în profunzimile relației conflictuale dintre Sandra și Samuel. Filmul explorează drame personale care te vor marca cu siguranță.

Continuarea AICI