Magic News

Celine Dion a anunţat un documentar despre lupta sa cu boala de care suferă

De doi ani de zile, Céline Dion se luptă cu sindromul de persoană rigidă departe de ochii publicului. Acum, artista a decis, în sfârșit, să le dezvăluie fanilor detalii despre lupta sa cu această boală.

Celine a anunțat că va lansa în curând un film documentar intitulat "I Am: Celine Dion", care povestește lupta sa cu Sindromul Persoanei Rigide (SPS), o maladie care provoacă spasme musculare, împiedicând-o să meargă sau să cânte.

"Acești ultimi ani au fost o mare provocare pentru mine, de la descoperirea bolii până la a învăța cum să trăiesc cu ea și să o gestionez, fără a o lăsa să mă definească", scrie cântăreața. “Pe măsură ce mă întorc în cariera mea, îmi dau seama cât de mult mi-a lipsit să îmi pot vedea fanii. Cât timp am fost plecată, am vrut să documentez această parte din viața mea pentru a crește gradul de conștientizare a acestei boli puțin cunoscute și pentru a-i ajuta pe alții care au acest diagnostic".

Regizat de Irene Talor, nominalizată la premiile Emmy și Oscar, documentarul va fi difuzat în întreaga lume pe Prime Video, însă data de lansare nu a fost încă anunțată.

"Această explorare intimă îi poartă pe telespectatori într-o călătorie în trecutul și prezentul lui Celine, în timp ce dezvăluie lupta ei cu Sindromul Persoanei Rigide (SPS) și eforturile ei de a continua să cânte în fața fanilor ei iubiți și loiali", se arată în comunicatul oficial.

"De la un tur al garderobei sale haute couture de turneu și al obiectelor personale și până la timpul petrecut în "studioul de înregistrări, documentarul surprinde viața privată inedită a unui superstar”.

Problemele de sănătate ale lui Céline Dion au fost menționate pentru prima dată în ianuarie 2022, când a fost nevoită să amâne finalul turneului său "Courage World Tour".

Turneul avea să fie anulat definitiv în mai 2023, iar vedeta și-a limitat aparițiile la câteva videoclipuri adresate fanilor ei îngrijorați. Cântăreața, care a vândut peste 250 de milioane de albume în cei 40 de ani de carieră, nu a mai urcat pe scenă de la un concert susținut la Newark (SUA) în martie 2020.