Magic News

“Pretty Woman”, în topul celor mai vizionate filme de pe Netflix

“Pretty Woman” a revenit pe Netflix pe 23 decembrie, iar filmul cult lansat în 1990 a urcat pe locul al treilea pe podiumul mondial, la finalul anului 2023.

Pelicula se află în top 10 în 76 de țări din întreaga lume, inclusiv în Franța, unde ocupă locul 6, în Marea Britanie, Brazilia și Japonia.

“Pretty Woman”, o adaptare modernă a mitului Pygmalion în regia lui Garry Marshall, cu Julia Roberts şi Richard Gere în rolurile principale, spune povestea lui Edward Lewis, un om de afaceri foarte bogat, dar trist și dezamăgit, care face avere din cumpărarea și vânzarea de companii falimentare.

În timpul unei vizite în Los Angeles, se rătăcește într-un cartier rău famat și îi cere indicații lui Vivian, o prostituată frumoasă și carismatică care lucrează pe Hollywood Boulevard. În timp ce îi închiriază serviciile, se îndrăgostește de tânără care se trezeşte într-o poveste precum a Cenușăresei.

“Pretty Woman” rămâne astfel un film atemporal, care continuă să placă generațiilor de cinefili.

În acelaşi timp, "Leave the World Behind", un film de groază dramatic în care Julia Roberts joacă rolul mamei unei familii a cărei vacanță pe plajă merge groaznic de prost, a fost printre primele trei cele mai vizionate filme în limba engleză de pe Netflix, înregistrând 120,9 milioane de vizualizări între 4 și 31 decembrie.