Magic News

Cele mai bune filme ale actriței și regizoarei Greta Gerwig

Fenomenul Barbie regizat de Greta Gerwig a intrat oficial în clubul filmelor care au avut încasări de peste un milliard de dolari.

În doar trei săptămâni în cinematografe, comedia fantasy semnată de către Greta Gerwig, cu Margot Robbie și Ryan Gosling, a depășit 1 miliard de dolari încasări la box-office-ul global, dintre care 459 de milioane de dolari în America de Nord și 572 milioane de dolari pe plan international, ceea ce o face pe Gerwig să fie prima femeie-regizor ale cărei încasări depășesc miliardul de dolari, conform publicației de specialitate Variety.

„Barbie” ar putea deveni unul dintre filmele cu cele mai mari încasări din istoria cinematografiei. Alte regizoare de mare succes, care au semnat regia în diverse colaborări și au depășit suma de 1 miliard de dolari la box office sunt: Jennifer Lee cu Chris Buck, care au semnat regia lui Frozen și Frozen 2 (1,3 respectiv 1,45 miliarde de dolari) și Anna Boden plus Ryan Fleck care au semnat Captain Marvel (1,1 miliarde de dolari). Wonder Woman (2017), semnat de regizoarea Patty Jenkins, câștigaglobal 822.854.286 de dolari.

O caracteristică admirabilă a regizoarei și actriței Greta Gerwig a fost întotdeauna inteligența ei; ea combină drama și comedia pentru a crea un echilibru armonios care face publicul să râdă și să plângă. Fie în spatele camerei, fie în fața acesteia, nimeni nu poate nega talentul Gretei Gerwig. Este unul dintre regizorii în plină expansiune din ultimul deceniu, confirmând capacitatea ei de a fi o regină indie și o zeiță de succes.

Continuarea AICI