Magic News

Tina Turner - Simply the best. Artista pentru care binele a venit din rău

Tina Turner a murit la vârsta de 83 de ani, după o viaţa extrem de tumultoasă. Lumea şi-o va aminti însă mereu datorită vocii ei magnifice, hit-urilor sale, picioarelor superbe, coafurii iconice sau concertelor sale legendare.

Tina a ştiut tot timpul că este un miracol faptul că a fost o supravieţuitoare. “Am avut o viaţă grea, dar nu acuz pe nimeni. Am trăit-o fără reproşuri şi astăzi sunt fericită!”, spunea Tina Turner. 

Pe 26 noiembrie 1939, în Tennessee, se năştea Anna Mae Bullock, care în 1957 avea să îl cunoască pe chitaristul şi compozitorul Ike Turner. Acesta a sesizat imediat timbrul plăcut al tinerei de 18 ani. În 1960, în absenţa artistei care trebuia să cânte “A Fool in Love”, Tina a fost cea care i-a ţinut locul. Succesul a fost atât de mare, încât Ike a realizat imediat că Tina este mult prea talentată pentru a o lăsa să plece.

În 1962, cei doi au devenit un cuplu atât în viaţă cât şi pe scenă, artista şi-a schimbat numele în Tina Turner, iar Ike a început să controleze totul. Nimic nu părea că le poate rezista. Însă, cu trecerea timpului, artista a înţeles că este prinsă în capcana unui bărbat perfecţionist, violent, dependent de cocaină.

Abia în 1976, Tina a avut curajul să îşi ia soarta în mâni şi să evadeze din această relaţie toxică. Trăise 10 ani de umilinţe, abuzuri fizice şi emoţionale care o răniseră profund. După ce a cântat în mici cluburi, încercând să o ia de la capăt, i-a atras atenţia unui anume David Bowie şi celor de la Capitol Records.

Era anul 1983 când Tina Turner a semnat un contract doar cu numele său şi începutul unei cariere solo de excepţie. Şi după ce această femeie superbă, posesoarea celor mai frumoase picioare, a dansat frenetic pe marile scene ale lumii, ea s-a retras în Elveţia alături de soţul ei, Erwin Bach. Artista a acceptat să se căsătorească cu el abia în 2013, după mai bine de 26 de ani de la începutul poveştii lor de iubire. "Este acea fericire despre care vorbesc oamenii", a declarat Turner presei la vremea respectivă, "când nu-ți dorești nimic, când poți, în sfârșit, să respiri adânc și să spui: "Totul este bine."

În autobiografia “My Love Story”, Tina Turner a oferit amănunte inedite despre relaţia cu Erwin. La 3 săptămâni după ce s-au căsătorit, Tina a făcut un atac cerebral, iar în 2016 a fost diagnosticată cu cancer intestinal. L-a avut mereu alături pe Erwin, care “a dat dovadă mereu de încredere, optimism şi joie de vivre. Cu ajutorul lui, am încercat să rămân calmă”, a povestit ea. Din cauza tratamentului homeopat urmat, Tina Turner şi-a îmbolnavit rinichii şi a avut nevoie de un transplant, iar donator a fost chiar soţul ei.

Artista a scris că în cazul ei binele a venit din rău: “Privesc în urmă şi înţeleg de ce karma mea a fost aşa cum a fost. Binele a venit din rău. Şi nu am fost niciodată atât de fericită cum sunt azi”.