Magic News

“Casablanca” se vede la TIFF 2023 într-o splendidă copie restaurată

TIFF 2023 a progrmat pentru miercuri, 14 iunie, o proiecţie specială a unuia dintre cele mai mari filme, “Casablanca”.

Casablanca (1942) a fost de la început un proiect căruia i s-au alocat cei mai buni actori și cei mai buni scenariști, niciunul dintre cei implicați nu și-au putut imagina succesul ce a urmat, mai ales într-un Hollywood în care se produceau sute de filme.

Anul acesta, ai șansa să-l vezi pe cel mai mare ecran din festival, restaurat digital în Piața Unirii, 𝗺𝗶𝗲𝗿𝗰𝘂𝗿𝗶, 𝟭𝟰 𝗶𝘂𝗻𝗶𝗲, 𝗱𝗲 𝗹𝗮 𝟮𝟭:𝟰𝟱.


Este filmul care i-a adus Premiul Oscarul regizorului 𝗠𝗶𝗰𝗵𝗮𝗲𝗹 𝗖𝘂𝗿𝘁𝗶𝘇, pe numele său adevărat Kertész Mihály (1886 –1962), cineast care a învățat să facă film la #Cluj în 1914, în studiorile lui Janovics Jenő, care lucra în colaborare cu producătorul francez Pathé.

Recompensat cu trei premii Oscar, inclusiv pentru cel mai bun film, Casablanca îi aduce împreună pe Humphrey Bogart și Ingrid Bergman într-una dintre cele mai cunoscute și frumoase povești de dragoste ale tuturor timpurilor, care în mod normal nu mai are nevoie de nicio altă prezentare.

Proiecție filmului are loc cu ocazia centenarului studiourilor Warner Bros. Pictures, care au produs această capodoperă.