Magic News

Festivalul de film de la Cannes 2023 - Ceremonia de deschidere în imagini

La Cannes a început cea de-a 76-a editie a celui mai mare festival de film, iar ceremonia de deschidere a adunat o mulţime de staruri.

Pe covorul roşu întins în faţa celebrului Palais des Festivals au păşit Michael Douglas, laureat al unui Palme d’Or onorific, venit împreună cu soţia, Catherine Zeta-Jones şi superba lor fiică. În vârstă de 78 de ani, actorul din "Basic Instinct" şi "Wall Street" a spus că acest premiu înseamnă mult pentru el. „Sunt chiar mai în vârstă decât Festivalul!”, a glumit Michael Douglas.

Johnny Depp a revenit pe covorul roşu, de data aceasta alături de regizoarea Maïwenn şi echipa filmului "Jeanne du Barry". Actorul încearcă să îşi reabiliteze imaginea după extrem de mediatizatul proces de divorţ cu Amber Heard. Starul din "Edward Scissorhands", "Donnie Brasco", "The Ninth Gate" sau "Chocolate" a semnat săptămâna trecută cu Dior un contract pe trei ani, în valoare de 20 de milioane de dolari. O sumă care compensează contractul anulat de 22,5 milioane de dolari pe care Johnny Depp îl încheiese pentru următorul film "Piraţii din Caraibe". La finalul filmului, Depp a fost ovaţionat minute în şir de public, semn că lumea i-a dus dorul şi abia aşteaptă să îl vadă în multe alte producţii.

„Declar deschisă cea de-a 76-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes”, a spus Catherine Deneuve, care se află pe afişul celei de-a 76-a ediţii a Festivalului de Film de la Cannes. Afişul este inspirat de o imagine de pe platoul de filmare la "La Chamade" de Alain Cavalier, lansat în 1968. Adevărat icon al cinematografiei, Deneuve a jucat în "Umbrelele din Cherbourg", film care a fost recompensat cu Palme d'Or 1964.

Juriul de anul acesta al festivalului este prezidat de suedezul Ruben Östlund, iar alături de el se află regizoarea franceză Julia Ducournau, Palme d'Or în 2021 cu "Titane", dar şi actriţa americană Brie Larson, premiată cu Oscar pentru rolul din "Room". Din componenţa juriului mai fac parte: regizoarea marocană Maryam Touzani ("Le bleu du caftan"), actorul francez Denis Ménochet ("As Bestas"), regizorul britanic Rungano Nyoni ("I'm not a witch"), actorul şi regizorul american Paul Dano ("Okja"), scriitorul şi regizorul Atiq Rahimi (Premiul Goncourt în 2008 pentru romanul său "Syngué sabour") şi regizorul argentinian Damian Szifron ("Les nouveaux sauvages").

Competiţia începe miercuri cu două lungmetraje, „Monster”, în regia japonezului Hirokazu Kore-Eda şi „Le Retour” al regizoarei franceze Catherine Corsini. Anul acesta, 21 de cineaşti sunt în cursa pentru Palme d'Or, inclusiv 7 femei, un nivel record pentru cel mai mare festival de film din lume.