Magic News

Gala Premiilor Gopo 2023 – Imagini de pe covorul roşu

Gala Premiilor Gopo, cel mai important eveniment dedicat cinematografiei din România, s-a întors cu cea de-a 17-a ediție în Sala Mare a Teatrului Național ,,I. L. Caragiale’’ din București.

Evenimentul a fost prezentat, în premieră, de duo-ul format din actrița și scenarista Lia Bugnar și actorul Marius Manole.

Peste 900 de invitați din lumea filmului românesc au participat la evenimentul în cadrul căruia au fost recompensate performanțele cinematografiei autohtone din ultimul an.

Printre cei care au urcat pe scena Teatrului Național pentru a înmâna premiile ediției s-au numărat actori și personalități din lumea filmului precum Pavel Bartoș, Andreea Vasile, Medeea Marinescu, Ștefan Velniciuc, Doina Levintza, Vasile Muraru, Ofelia Popii, Conrad Mericoffer, Ana Odagiu, Laura Vasiliu, Mădălina Craiu. Între alți invitați care au confirmat participarea la gală se numără actorii Monica Bârlădeanu, Olimpia Melinte, Adrian Nartea, Ada Condeescu, Denis Hanganu sau Bogdan Farcaș, regizorii Nae Caranfil, Bogdan Theodor Olteanu, Laurențiu Damian, Catrinel Dănăiață și directorul de imagine Vivi Drăgan Vasile.

18 lungmetraje românești lansate în cinematografe sau pe platforme VOD în 2022 au fost nominalizate anul acesta la 20 de categorii.

Titlurile care au concurat pentru trofeul acordat Celui mai bun lungmetraj de ficțiune sunt și cele care au obținut cele mai multe nominalizări: Metronom (11 nominalizări), Imaculat (10 nominalizări), Oameni de treabă (10 nominalizări), Miracol (9 nominalizări) și Crai nou (7 nominalizări), Pentru mine tu ești Ceaușescu (5 nominalizări).

Marele câştigător a fost filmul “Oameni de treabă”, în regia lui Paul Negoescu.