Magic News

Kate Bush şi Harry Styles, nominalizaţi la Premiile Ivor Novello 2023

Kate Bush şi Harry Styles, doi artişti din generaţii diferite, se află pe lista nominalizaţilor la premiile Ivor Novello, distincţii care vor fi decernate luna viitoare şi care îi celebrează în fiecare an pe cei mai buni textieri şi compozitori.

Kate Bush este nominalizată cu melodia lansată în 1985 “Running Up That Hill”, ascultată pe repeat de tânăra generaţie datorită serialului Netflix ''Stranger Things''.


Piesa va concura cu hitul lui Harry Styles ''As It Was'' la categoria ''cea mai difuzată melodie'', care mai include pe lista nominalizaţilor cântecul ''Heat Waves'', al trupei Glass Animals, şi două single-uri ale artistului Ed Sheeran, ''Shivers'' şi ''Bad Habits''. 


Anul trecut, Ed Sheeran a fost câştigătorul acestei categorii, cu melodia ''Bad Habits'', primul cântec nominalizat la acest premiu doi ani consecutivi.

Harry Styles a primit în total trei nominalizări, inclusiv la categoria ''cel mai bun cântec din punct de vedere muzical şi al versurilor'' pentru piesa ''As It Was'', precum şi la categoria ''compozitorul anului'', alături de colaboratorul lui, Kid Harpoon.

"Muzica nominalizată anul acesta la un premiu Ivor Novello este dovada puterii şi varietăţii textierilor şi compozitorilor de muzică de film britanici şi irlandezi'', a precizat într-un comunicat Tom Gray, preşedintele The Ivors Academy. ''Este o listă la superlativ!'', a adăugat el.

Superproducţia ''Avatar: The Way of Water'' şi drama psihologică ''Don't Worry Darling'' sunt printre filmele care au ''cea mai bună coloană sonoră originală a unui film''.

Premiile Ivor Novello, care poartă numele unui compozitor şi actor galez din secolul al XX-lea, au fost decernate pentru prima dată în 1956. Gala de anul acesta va avea loc pe 18 mai la Londra.