Magic News

5 filme must see cu Idris Elba

Idris Elba a devenit, în ultimii ani, un actor care și-a creat un fan base diferit față de toți colegii de breaslă.

După ani în care a jucat roluri secundare în superproducții ca „American Gangster”, în 2007, și „RocknRolla”, Idris Elba a obținut rolul principal din serialul BBC cu detectivi „Luther”. Lansat în 2010, a avut un succes uriaș, care s-a bazat pe prestația lui Elba, în pielea unui charismatic și taciturn inspector șef, chinuit de ororile pe care le vede zi de zi în exercitarea funcțiilor sale. Netflix a obținut între timp drepturile asupra serialului și a produs un film, care ar trebui să aibă premiera curând. Starul britanic a mai fost apreciat și pentru interpretările extraordinare din „Mandela: The Long Walk of Freedom” și, ceva mai înainte, „The Wire”. Nu este de mirare că șarmul său l-a propulsat printre favoriții viitorului James Bond, fiind primul în preferințele fanilor din Marea Britanie. Ceea ce este însă și mai important constă în faptul că Elba are capacitatea de a nu repeta același tip de personaj în două sau mai multe filme diferite.

5. Russell „Stringer” Bell în serialul “The Wire” (2002 – 2004)

Începutul anilor 2000, britanicul Idris Elba visa la o traiectorie în carieră similară lui Denzel Washington. A obținut în SUA un rol în cel care avea să devină unul ditre cele mai bune seriale TV din istorie. Mâna dreaptă a unui baron al drogurilor din orașul Baltimore, „Stringer” este unul dintre marile personaje negative din primele trei sezoane din „The Wire”. https://www.youtube.com/watch?v=xbgVVc04f1k

4. Charlie, din „Turn Up Charlie” (2019)

Puțini sunt cei care știu că, în viața reală, Idris Elba este și un DJ foarte bun, cu o pasiune pentru muzica electro și underground a anilor 1990. El continuă să mixeze regulat în cluburile londoneze sub numele de scenă „DJ Big Driis” sau „Driis the Londoner”. În „Turn Up Charlie” joacă rolul unui DJ ratat forțat să devină dădacă pentru a-și câștiga traiul. Anulat de Netflix după un sezon, serialul este o oportunitate de a-l vedea pe Idris Elba strălucind într-un rol de comedie.

Continuarea AICI