Magic News

„Aproape”, povestea emoționantă a trecerii de la copilărie la adolescență

13 ani. Când copilăria este încă prezentă, cu toate naivitățile și inocența ei, când adolescența bate la ușă și dorința de a fi plăcut și acceptat e tot mai mare.

Close, câștigătorul Grand Prix la Cannes și unul dintre filmele favorite în cursa pentru Oscar – Cel mai bun film străin, se vede în cinematografele din România din 27 ianuarie, distribuit de Bad Unicorn.

Léo şi Rémi au 13 ani și o copilărie de poveste, își spun totul de când se știu, relația lor este pură și intimă, fără bariere sau intrigi. Relația dintre cei doi este pretextul și punctul de pornire al celui de-al doilea film al lui Lukas Dhont, unul dintre regizorii-minune descoperiți de Cannes odată cu succesul pe care l-a atins „Girl”. „Close” ia o întorsătură tragică și se transformă dintr-un vis într-un proces de înțelegere și maturizare, observat cu multă căldură și înțelegere. Pas cu pas, Léo este nevoit să renunțe la inocență, să înţeleagă cu ce a greşit, în timp ce încearcă să reia legătura cu mama îndurerată a lui Remi. Povestea se bazează, în esență, pe ruptura unei relații intime și pe simțul de responsabilitate și vinovăție care rezultă.

Cotinuarea AICI