Magic News

Tom Hanks, supranumit și „Tatăl Americii”, unul dintre cele mai puternice simboluri ale cinematografiei contemporane

Tom Hanks și-a consolidat reputația drept unul dintre cei mai respectați actori, regizori și producători ai generației sale.

Unul dintre cele mai mari staruri de la Hollywood, cu o personalitate îndrăgită și o carismă unică, el a fost adesea numit „Tatăl Americii”. Actorul în vârstă de 66 de ani este un star la Hollywood de zeci de ani, dar farmecul lui încă nu a dispărut, din contră, continuă să fascineze și intrige publicul tânăr cu producții de colecție și roluri bine definite.

Laureat a două premii Oscar, Tom Hanks s-a născut în California, în 1956 și are doi frați mai mari pe nume Sandra și Lawrence Hanks. Părinții lui erau catolici. Și-a început cariera în actorie în 1980 şi a fost nominalizat la Oscar, nouă ani mai târziu. Prima statuetă a câştigat-o după încă cinci ani cu drama „Philadelphia”, pentru ca, în anul următor, să fie distins cu încă un Oscar pentru „Forrest Gump”. Ambele trofee, pentru cel mai bun actor în rol principal.

În prezent, Hanks este listat ca fiind pe locul al doilea în topul actorilor cu cele mai mari încasări atât în Statele Unite, cât și în lume. El poate fi, în schimb, și cel mai modest om de la Hollywood. În ciuda faptului că și-a construit o carieră care cuprinde peste 80 de filme și șase nominalizări la Oscar, actorul a comentat într-un interviu recent pentru People Magazine că doar patru dintre filmele sale le consideră „destul de bune”.

Continuarea AICI