Magic News

Ianuarie, singura lună plină cu... filme originale

De la Babylon, blockbuster-ul retro cu Brad Pitt şi Margot Robbie, sau M3GAN, Horror-ul SF cu o păpuşă mai dată dracului decât Annabelle, până la Romina, ce pare a fi Nicole Cherry, sau la Taximetriştii lui Bogdan Theodor Olteanu, începem anul cu o abundenţă de filme fresh, cu poveşti pe care nu le ştim şi personaje pe care nu le-am mai văzut.

Ianuarie rămâne însă doar un caz absolut unic, pentru că o privire rapid aruncată asupra listei producţiilor de anvergură anunţate pentru 2023 e suficientă pentru a ne da o sâcâitoare senzaţie de supraexploatare a lumilor şi personajelor deja adoptate de către public pe parcursul anilor trecuţi.

Practic, cele mai aşteptate filme sunt, în majoritatea lor covârşitoare, sequel-uri, remake-uri, spinoff-uri sau reboot-uri ale unor universuri familiare, nu doar din cinema, ci şi din comics-uri, literatură sau jocuri video, indiferent că e vorba de animaţii sau blockbustere de acţiune, de francize Fantasy sau Horror, iar tonul îl dau, firesc, Marvel şi DC, prin Ant-Man and the Wasp: Quantumania, Guardians of the Galaxy Vol. 3, Spider-Man: Across the Spider-Verse, Aquaman and the Lost Kingdom, Shazam! Fury of Gods, la care se adaugă The Flash, Kraven the Hunter şi The Marvels, ajunse în cinema direct din B.D-uri sau prin intermediul serialelor TV, a căror popularitate a beneficiat de un boom exploziv în timpul pandemiei.

Continuarea AICI