Make Life Magic

Francisc Doboș: „De Crăciun, prea multe luminițe ne împiedică să mai vedem Lumina”

Despre sensul real al Crăciunului și despre darul pe care nu-l vom găsi niciodată la mall.

Părintele Francisc Doboș, paroh al bisericii „Sacré Cœur" din București, vorbește despre sensul real al Crăciunului, o sărbătoare cu încărcătură spirituală profundă și un timp potrivit să facem pace, în primul rând, cu noi înșine. Ascultă podcastul și descoperă cum să reduci presiunea de a le face pe toate perfect și cum să primești adevăratul dar al Crăciunului: „Adevăratele daruri sunt gratuite și vin de la Dumnezeu, care s-a născut într-un timp istoric pentru ca fiecare timp istoric să capete veșnicie”. 

Părintele spune că ne vom bucura deplin de sensul real al Crăciunului dacă ne vom trezi sufletul și îi vom permite să ia o pauză de la agitația zilnică: „Sărbătorile nu sunt doar despre noi. Ambiția de a le face pe toate perfect înseamnă idolatrie și e tot despre noi, despre nevoia noastră de apreciere. Ne relaxăm cu adevărat când ne dăm seama că nu e despre noi, nici despre arăta că putem!”.

Lucrurile care creează veșnicie în noi, după care tânjim o viață întreagă, nu se cumpără cu bani și nu se găsesc la mall.

Sunt mult mai aproape: în cei dragi, în Dumnezeu, în iubire. Iar iubirea adevărată nu se arată prin curățenie, mâncare sau cadouri. Toate acestea sunt parte din sărbătoarea Crăciunului, însă nu o definesc. Sărbătoarea este ocazia de care avem nevoie ca să ne oprim din alergătură, să privim în inimile noastre și să ne dăm voie să cădem la pace cu noi înșine, să ne odihnim: „Nu mai reușim să ne odihnim pentru că devenim noi măsura zilelor noastre și a veșniciei. Natura ne mai potolește cu câte o răceală, de exemplu. De fapt, ne trage de mânecă și ne amintește să ne dăm timp, să respirăm, să conștientizăm, să ne bucurăm că suntem vii”. Părintele are un sfat și pentru cum împărțim treburile în gospodărie: „Bărbații puternici să facă ce face un copil pe lângă mama sa. Să ajute, să fie atent, să fie împreună și asta îl va vindeca de scleroza canapelei”.

Iar dacă vă simțiți presați financiar sau vă comparați cu alții, amintiți-vă: „ Crăciunul de la început, nu avea nimic din ceea ce adăugăm noi acum și, cu toate acestea, Dumnezeu s a născut!” 

Magic People: părintele Francisc Doboș. Despre adevăratul sens al Crăciunului

Make Life Magic, 00:35:47

Iulia Roșu, medic specialist în dermatologie și estetică medicală. Despre îngrijirea tenului matur.

Make Life Magic, 00:57:26

Matei Stănculescu, psiholog. Despre greșelile pe care le plătim cu sănătatea noastră mintală.

Make Life Magic, 01:02:02

Mirela și Liviu Mihăileanu, fondatorii Asociației Tzuby's Kids. Despre adopție și destine schimbate în bine.

Make Life Magic, 00:44:36