Magia Există 2022

15 Decembrie - Ziua Cozonacului

La Radioul lui Moş Crăciun avem o zi dulce-dulce, pentru că sărbătorim Ziua Cozonacului.

Dacă în Italia toată lumea mănâncă Panettone, un cozonac cu fructe confiate, struguri şi portocală, noi, românii, trebuie să avem neapărat cozonac pe masa de Crăciun.

În religia orotodoxă, cozonacul este o pâine ritualică, îndulcită, care simbolizează bogăţia, bucuria sărbătorii şi transformarea spirituală. Denumirea provine din termenul bulgăresc “kozunak”, însă etnologii bulgari consideră cozonacul ca fiind românesc, importat în Bulgaria din România la începutul secolului XX. Cu nucă, stafide sau cacao, simpli sau împletiţi, cozonacii trebuie neapărat să ne amintească de cei din copilărie, făcuţi de bunicile noastre în cuptoare de lut şi după reţete numai de ele ştiute.

Ținem la tradiția noastră și vrem să vă dăruim premii speciale, pachete cu cozonaci de la Boromir care contin: 3 cozonaci Boromir HO-HO-HO, 1 cozonac cremos cu nuci si crema de ciocolata-rom, 1 cozonac cremos cu nuci si crema de caramel, 1 cozonac cremos cu rahat si crema de ciocolata - rom.  

Vă invităm să ne ascultați astăzi și să răspundeți la întrebările noastre, pentru că meritați să aveți acești cozonaci delicioși pe mese.