Magic News

„Avatar - Calea apei”/ „Avatar: The Way of Water”

Prima parte din Avatar a devenit filmul cu cele mai mari încasări din toate timpurile, record pe care încă îl păstrează, cu 2,8 miliarde de dolari la box office la nivel mondial.

A reușit acest lucru datorită inovației pe care a produs-o în acel moment, în 2009, în ceea ce privește CGI-ul pe care l-a folosit pentru a-și spune povestea pe ecranul IMAX 3D. Ca orice film cu civilizații extraterestre sau supereroi, totul este o paralelă la lucrurile care se întâmplă în realitatea în care ne scăldăm zi de zi. Așa că n-ai cum să nu te întrebi dacă e o coincidență că a doua parte din Avatar apare acum, într-un an în care se vorbește din ce în ce mai des și mai apăsat despre necesitatea de a renunța la combustibilii fosili, la plastic și la alte obiceiuri care ne distrug planeta.

Probabil că este, dar e o coincidență cât se poate de binevenită, într-un context în care activiștii de mediu sunt absolut disperați în a trezi societatea din letargia în care s-a scufundat de ani buni de zile, recurgând la proteste extreme, în care aruncă cu mâncare în opere de artă celebre. Ți s-a părut că vara asta a fost printre cele mai călduroase pe care le-ai trăit? Ei bine, nu ți s-a părut deloc, așa a fost! E încă unul dintre semnele pe care n-ar mai trebui să le mai ignorăm. După atâta exploatare, planeta nu e deloc ok.

Continuarea AICI