Magic News

Avanpremiera “Avatar: The Way of Water” de la Londra

Mai sunt câteva zile până când continuarea filmului “Avatar” va intra în cinematografe la 13 ani distanţă de la marele succes al lui James Cameron.

Filmul a avut avanpremiera la Londra, iar pe covorul albastru de la Odeon Leicester Square şi-au făcut apariţia actorii din distrbuţie. A fost ocazia perfectă pentru actriţele Sigourney Weaver, Kate Winslet şi Zoe Saldana să strălucească.

 Kate Winslet a reciclat o rochie Badgley Mischka pe care a purtat-o în 2015, la Festivalul de Film de la Toronto. Sam Worthington, starul masculin al filmului, a contat pe sprijinul soţiei lui, Lara, în timp ce Zoe Saldana a venit alături de soţul ei, Marco Perego.

Nominalizat la nouă premii Oscar, printre care Cel Mai Bun Film si Cea Mai Buna Regie, „Avatar” a câştigat trei trofee pentru Cea Mai Bună Imagine, Design de Productie şi Efecte Vizuale.

Ideea filmului i-a venit lui regizorului David Cameron în 1996, atunci când a scris primele 80 de pagini din scenariu. Filmarile urmau să înceapa imediat după finalizarea „Titanic”, filmul urmând să fie lansat în 1999.

Lansarea avea să aibă loc după încă 10 ani, pentru că potrivit regizorului „era necesar să mai treacă o vreme până să apară tehnologia necesară punerii în scenă a viziunii filmului.” Cameron a început să lucreze la „Avatar” în primăvara anului 2006 când a definitivat scenariul, limba Na’vi şi cultura Pandoriana, iar filmul considerat un reper şi un deschizător de drumuri avea să aducă încasări de 2,8 miliarde de dolari în box office.